Mihály Szilvia | 2019.11.14. 10:00
Ha hercegnő szeretnél lenni az esküvődön
Ha kislánykorod óta arról álmodozol, hogy egy barokk kastély báltermében mondod ki a boldogító igent, akkor megtaláltuk neked a tökéletes helyszínt. Biztos, hogy az itt készített fotóidat látva mindenki sárgulni fog az irigységtől!

Nyolcadik alkalommal szerveznek Esküvői nyílt napot a keszthelyi Festetics-kastélyban, mutatjuk, mi vár rátok, ha eljöttök a pároddal. Az egész országból és külföldről is sokan választják esküvői helyszínnek a csodaszép balatoni kastélyt, van, aki már egy évvel korábban lefoglalja a nagy napra.

Fotó: Szerdahelyi Rita

Kattints ide az Esküvői nyílt nap részletes programjáért!

Szenes Zsuzsanna évek óta szervezi a kastélyban tartott esküvőket, lakodalmakat, fotózásokat, azt mondja, nincs olyan kérés, amire nem készült fel, amire nem tud megoldást mondani az ifjú párnak.
Természetesen a kastély értékrendjén belül, de igyekeznek mindenki számára egyedi megoldásokat nyújtani.

– Vannak emlékezetes kérések?
– Különleges volt egy vegyészpár kérése, hogy ők a szertartás alatt a homok helyett kémcsövekből Jägermeistert öntenének össze, így jelezve, hogy a nagy naptól kezdve együtt folyik tovább az életük. Az italt petri csészébe öntötték, és a Jurassic Park zenéjére emelték magasba.

– Van egyedi, csak a Festetics-kastélyban elérhető esküvői szolgáltatásotok?
– Igen, valódi, korabeli főúri esküvőt is tarthatnak nálunk a párok. Ez egy rövidebb, díszes vacsora korabeli tánctanítással, korabeli zenével és beöltözési lehetőséggel, éjszakai tárlatvezetéssel. Hasonló hangulatú, mint a Festetics-bál.

Fotó: Szerdahelyi Rita

– Mit, kit mutattok be a hétvégi nyílt napon az érdeklődőknek?
– A legtöbb pár az esküvőjéhez keresi a helyszínt, és keresi a szolgáltatókat. Ezen a napon mi elsősorban helyszínként mutatkozunk be, és a párok megismerhetik a velünk együtt dolgozó szakembereket is, akiket jó szívvel ajánlunk.
Igazi főúri miliőt teremtünk az északi szárnyban a díszítésekkel, a terítők, a gyertyák, virágok, illatok, a felkapcsolt hatalmas csillárok varázslatos hangulatot biztosítanak a nyílt napon is.

Fotó: Szerdahelyi Rita

Három egybefüggő teremben mutatjuk be, mi vár az ifjú párra, ha nálunk házasodnak össze.
A Velencei terem a legdíszesebb, ez a zene és a tánc helyszíne, itt lesznek az esküvői DJ mellett a ruhák is. A fehér menyasszonyi ruhák mellett a vőlegény és a koszorúslányok ruháit is megcsodálhatjuk.
A nagy báltermet lakodalom helyszínnek rendezzük be főasztallal és körasztalokkal, a kis bálteremben a kisebb szolgáltatók kapnak helyet.

– Mi az idei év újdonsága?
– Minden évben más a paletta, mindig van valami újdonság. Idén nagy sláger a szelfiállomás, korábban a csokiszökőkút volt a legnagyobb favorit.
A szelfiállomáson már most készíthetnek képeket. Akinek nálunk lesz a lakodalma, annak jópofa lesz látni a civil utcai ruhás fotót, majd a későbbi ünnepi képeket ugyanabban a keretben.
Amikor be van rendezve a terem, az a főúri környeztet sugallja, de haladni kell a technikai vívmányokkal is, ez a szelfiállomás tökéletesen ötvözi a múltat a jelennel.

Nézd meg, milyen meseszerű képek készülhetnek a kastélyban:

Fotó: Szerdahelyi Rita

– Milyen szolgáltatók lesznek nálatok vasárnap?
– Lesz esküvői ruha szalon, esküvő DJ, szertartásvezető, ceremóniamester, csokiszökőkút, fotós, üveggyöngyből készült hajkoszorú készítő, sminkes, fodrász, dekoros, virágos és egy ékszerkészítő is. Nem hiányozhat a cukrász az esküvői tortákkal, ők kóstolóval is készülnek. A kis tárgyalóban akár részletesen megbeszélhetik a kiállítókkal már a konkrét igényeket is, mindent és mindenkit megismerhetnek a párok, akik a nagy napon a segítségükre lehetnek.

Ezen a napon a párok kedvezményes áron foglalhatják le a helyszínt a kastélyba szervezett esküvőjükhöz, lakodalmukhoz.

– Úgy hallottuk, hogy a Tükörterem a főúri kiállítás múzeumi része lesz, és a későbbiekben nem tarthatók ott rendezvények.
– A Tükörterem felújítása miatt, ahol egy főúri ebédlő kerül kialakításra, megkaptuk esküvői helyszínnek a Márványtermet. Ez a déli szárnyban található, korábban a városi könyvtár működött itt, hatalmas boltíves, csoda szép terem. Kicsit más stílusú, mint a fehér Tükörterem, de tökéletes alternatívája lesz annak. Könnyebb megközelíteni, parki esküvők esetén is ideális, nem kell lépcsőzni, mert a földszinten található.

Az északi szárnyban a nyílt napon is megtekinthető helyszíneken eddig is tartottak már esküvőket, lakodalmakat, koncerteket, nem lesz hiány eredeti főúri háttérből ezután sem.

Itt elolvashatod a valódi Festetics-feleségekről írt cikkünket!

Nyitókép: Szerdahelyi Rita

Készítette: Mihály Szilvia

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva