2019.09.08. 11:00
Ismerd meg a Sármelléki Légimentő Bázis mentőorvosát
A Sármelléki Légimentő Bázis napkeltétől napnyugtáig áll a bajbajutottak szolgálatában. Ahhoz, hogy a legmagasabb színvonalon működhessen tovább, életre hívtak egy jótékonysági futóversenyt, melynek Keszthely ad otthont szeptember 14-én.

Ennek apropóján a mentőorvosként dolgozó Galgóczi Júliát kérdeztük, aki mesélt nekünk az orvosi helytállásról, valamint az életviteléről egyaránt.

Magyarország terültetén hét helyszínen üzemel légimentő bázis: Budaörs, Balatonfüred, Debrecen, Miskolc, Pécs, illetve Sármellék. Ez utóbbit kerestük fel a szeptember 14-én, Keszthelyen tartandó jótékonysági futás kapcsán. A kezdeményezés célja nem más, mint a Sármelléki Légimentő Bázis segítése, szakmai és technikai korszerűsítése.

Az életmentésre tették fel az életüket; Fotó: Ferenczi Krisztián

Bemutatkozik a bázis mentőorvosa
Galgóczi Júlia december óta éli meg a kihívásokkal teli munkát kollégáival, mindamellett, hogy főmunkaidőben a budapesti Honvédkórházban dolgozik aneszteziológus és intenzív terápiás szakorvosjelöltként. Mindkét terület rendkívül fontos számára.

Galgóczi Júlia; Fotó: Ferenczi Krisztián

Ugyanakkor felmerül a kérdés, hogy miből áll pontosan a légimentők munkája, és hogyan épül fel egy napjuk? Rövid videónkból ez is kiderül:

Kattintst ide, és tudj meg mindent a Jótékonysági Futásról!

Forrás: zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva