likeBalaton.hu | 2024.06.06. 16:00
Ismét zenés estek lesznek a Sétálóutcán Keszthelyen
Néhány év kihagyás után egész nyáron várja majd a Street fesztivál Keszthely lakóit s vendégeit.

A sétálóutcai színpadon hetente 2-3 alkalommal lépnek fel profi és amatőr zenészek június végétől a nyár zárásáig.
– A kereskedőkkel együttműködve szeretnénk segíteni a belvárosi vendéglátást, forgalmat, ezzel is támogatva a helyi gazdasági élet szereplőit – mondta Manninger Jenő, polgármester. – Reményeink szerint ezek a programok biztosítják, hogy lesz élet a Sétálóutcán is, ami az egész város hasznára válik.

A koncerteket várhatóan 19 és 22 óra között rendezik. A fellépőket a Goldmark Károly Művelődési Központ szervezi, a részleteket a városi programajánló tartalmazza majd.
A Street fesztiválnak évekre visszanyúló hagyománya van, néhány év kihagyás után most ismét megrendezik, köszönhetően az újjászerveződő kereskedői egyesület aktivitásának is. A közösség kérésének megfelelően pedig a helyhatóság a kezdeményezés mellé állt.
– Nem dübörgő zenére kell gondolni, hanem kellemes, lágy esti muzsikára, amely idecsalogathatja a turistákat s élményt jelent a keszthelyieknek is. A vállalkozók tervbe vették, hogy például night shoppingot, illetve további attrakciókat, programokat szerveznek, ezek egyeztetése már megkezdődött – ismertette Vozár Péterné.

 

A térség legnagyobb fesztiválja, a KeszthelyFest július 5-7. között kerül megrendezésre. A program összeállt, s már több mint 130 kitelepülő jelentkezett, de fogadnak még további jelentkezőket a szervezők
– A Sétálóutcán végig lesznek kitelepülők, köztük bort kínáló termelők, pincészetek, hisz a rendezvénynek a Fő tértől az Amazon Házig tartó terület biztosít helyszínt, így a belvárosi pezsgés garantált – emelte ki a polgármester.

 

 

 

 

 

Forrás: zaol.hu
Borítókép: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva