Krausz Andrea | 2024.05.29. 08:00
Öt helyi fotós mutatja be, mit jelent számára Keszthely
„Az Én Keszthelyem” címmel nyílt kiállítás a Festetics-kastélyban. A keszthelyi kötődésű fotósok művei között felfedezhetjük Mészáros Annarózsa, a likeBalaton.hu újságíró-fotósának lírai képeit is.

Egy hónapon át, június végéig látható a Festetics-kastélyban az “Én Keszthelyem” című fotókiállítás.

Mészáros Annarózsa, Antal Balázs, Bankó Zsolt, Konstantin Kashin és Szép Péter képekbe zárt történeteit ismerhetjük meg.

A Festetics kastélyban mutatják be képeiket
Fotó: Halász Gábor

Saját szemszögéből mutatja be Keszthelyt

A kiállítók között van a likeBalaton.hu újságírója, fotósa, Mészáros Annarózsa is, aki 16 évesen már önálló tárlattal büszkélkedhetett.

– 5 és fél éve lakom Keszthelyen. Az ország másik részében születtem, sokáig Budapesten éltem, számomra a Balaton és Keszthely egy „vakfolt” volt Magyarország területén – mesélte kolléganőnk. – A munkámnak köszönhetően viszont most bejárhatom a Balaton minden zegét-zugát. Ha nem lennék újságíró, a felét sem ismerném ezeknek a helyszíneknek.

Igyekeztem Keszthelyt a saját szemszögemből, nem a legjellegzetesebb módon bemutatni.

Az egyik kedvencem az olimpiai bajnok úszó, Csik Ferenc szobra. A Balaton-partot pedig egy nem túl frekventált részén fotóztam le, ahol stégek futnak a nádasba. Jó volt látni, hogy milyen sokan eljöttek a kiállításmegnyitóra. Érdekes, hogy a közösségi oldalakon áradnak ránk a fotók. A fényképezés megjelenése, és az Instagram megjelenése közötti időben annyi kép készült, mint most egyetlen perc alatt.

Mégis eljönnek az emberek egy fotókiállításra, mert egy ilyen helyszínen másként hatnak ránk a kiragadott pillanatok.

Közelebbről is megvizsgálhatjuk, visszasétálhatunk hozzá, az időnket csak arra szánjuk, hogy az adott alkotást szemléljük – mondta Mészáros Annarózsa.

Keszthely nem túl frekventált helyeit is megmutatja Mészáros Annarózsa, a likeBalaton.hu újságíró-fotósa.

Helyi iskoláknak adományozzák a képeket

Az eseményt a Civil Pódium Egyesület szervezte. A kiállított képek a tárlat befejeztével jótékony célt is szolgálnak.

Az egyesület a kiállított képeket helyi iskoláknak ajánlja fel, így az alkotások a fiatalok körében is népszerűsítik Keszthely értékeit.

– Ez a Civil Pódium Egyesület első, debütáló eseménye, melynek közösségépítő szerepe is van. A jövőben is szeretnénk bemutatni Keszthely épített és kulturális örökségét, természeti értékeit – mondta a likeBalaton.hu-nak Sziládi-Kovács Tibor, az egyesület elnöke.

– Más szemszögből, más látásmóddal, de ugyanazokat a célokat, értékeket látjuk. A képek, melyeket barátaink, fotóművészeink készítettek erre a fotókiállításra, ezt az üzenetet hordozzák művészi értékeik mellett. És ez a célunk: az ilyen üzenetek megteremtése és átadása – hangsúlyozta Sziládi-Kovács Tibor.

Balról jobbra: Mészáros Annarózsa, Bankó Zsolt, Szép Péter, Konstantin Kashin és Antal Balázs fotósok
Fotó: Halász Gábor

 

Az esemény fővédnöke Seres Péter zalaegerszegi fotóriporter volt, aki a vasárnapi megnyitón méltatta a kiállított fotókat. A rendezvényen köszöntőt mondott Csótár András, Keszthely Város Önkormányzatának Emberi Erőforrások Bizottságának elnöke.

A tárlat 2024. június 26-ig ingyenesen megtekinthető a keszthelyi Festetics kastély északi szárnyában.

Tervezd meg az utazást!



:


 

 

 

Nyitókép: Halász Gábor

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva