likeBalaton.hu | 2023.08.12. 16:00
István, a Király a Keszthelyi-öbölben
A Nyugat-Balaton vitorlásversenyén idén az eddiginél is több nevezőre számítanak a szervezők.

Az elmúlt évek tapasztalata és az előzetes visszajelzések alapján minden eddiginél több versenyzőre számítanak a szervezők a Nyugat-Balaton, mára az egyik legjelentősebbé váló
vitorlásversenyén, az István, a Király Kupán. Így reményeik szerint át tudnak lépni egy álomhatárt, és augusztus 20-án több mint 100 hajó indul a Mészáros Pál Borászat Nagydíjáért – mondta Gárdos Péter, a szervező, a Keszthelyi Túravitorlás Club elnöke.

 

Az István, a Király Kupa vitorlásverseny csaknem 40 éves múltra tekint vissza. Népszerűsége azonban csak az utóbbi néhány évben indult igazi fejlődésnek. Melynek fő oka, hogy a nyugati medence sajnos nem bővelkedik saját szervezésű regattákban. Hiába kínál a Balaton középső és keleti medencéje több megmérettetést, a környékbeli vitorlázók előszeretettel preferálják a helyi versenyeket – tudtuk meg a KTC elnökétől, aki így folytatta: – Rendezvényünk sokáig belterjes volt, melyre csak a környékből érkeztek nevezések, ezen azonban a
sikerült változtatnunk az utóbbi években. Többek között, a Sajtóvitorlázás a KNK PR és Marketing Ügynökség szervezésében szintén ezt segíti elő, hiszen a helyi médián kívül így országos hírveréshez is hozzájutunk. A verseny egyre növekvő népszerűségét jól mutatja, hogy tavalyelőtt rekordszámú jelentkezést zártunk. Az előzetes érdeklődés alapján pedig idén a korábbiaknál is több indulóra, vagyis minden eddiginél több hajóra és résztvevőre számítunk. Cél, hogy átlépjük az álomhatárt, a 100-nál több nevezett hajót!

 

A pénzdíjas versenyen az indulók idén, a tavalyihoz hasonlóan egy szekszárdi borászat nagydíjáért folytatják a küzdelmet az abszolút első helyért. Nevezni a verseny előtti napon és a verseny délelőtti óráiban lehet majd. Az István a Király Kupa a Mészáros Pál Borászat Nagydíjáért 13 órakor startol, s érdemes annak is figyelemmel kísérnie a versenyt, aki csak gyönyörködni szeretne az északi partot is érintő vitorlásokban, hiszen ennyi hajót egyszerre ritkán lehet látni a Keszthelyi-öbölben.

 

 

– Az elmúlt évtizedekben a Balaton nyugati medencéjében valahogy háttérbe szorult a vitorlássport, s évek óta ezen szeretne változtatni a KTC. Ennek érdekében nem csak a verseny népszerűsítésére, hanem annak közösségépítő erejére is nagy hangsúlyt fektetünk. Ebben nagy segítséget nyújtanak a támogatóink, akiknek növekvő száma is azt jelzi, hogy évről évre valóban nő a kupa presztízse. A szponzorok között ráadásul már nem csupán helyi cégek, hanem országos méretű vállalatok is megtalálhatóak. A teljesség igénye nélkül: a KNK PR és Marketing Ügynökség, a Csavarda, a Mészáros Pál-, a Vesztergombi- és a Bősz Adrián Borászatok, valamint a Raák Optika, a Zenit Hotel, a Halászcsárda, a Sörművek és az Unicum, a Hetényi Hajósiskola és ehhez a sorhoz csatlakozott idén a Rocky Gold, a Vemar, a Vonyarc Marina, a Horgonycsavar.hu és az Olive & Oliva, akik idén először támogatják eseményünket – hangsúlyozta Gárdos Péter.

 

Az idei parti program is színesebb lesz a tavalyinál, hiszen újabb előadókkal is bővült a rendezvény. Idén fellép majd a BB Jazzy Duó, Farkas Tibor, akit a térségben már jól ismernek, lesz konga és hastánc show, az estét pedig Dj. Cary zárja. A parti programon pedig a hozzátartozók és külsősök is részt vehetnek a sétálójegyek segítségével.

A szervezők készülnek ínyencségeket kínáló gasztro udvarral is, lesz italterasz, sőt, hajnalig tartó táncos mulatság is. A KTC elnöke bízik benne, hogy folyamatos lesz a népszerűségnövekedés és az István, a Király Kupa néhány éven belül az egyik legnagyobb hazai vitorláseseménnyé és egész napos turisztikai- és gasztro látványossággá válhat. Idén pedig ezen kívül is lesz még egy helyi szervezésű versenyük. Az utolsó novemberi szombaton, a nyugati-medence utolsó versenyével a Kulcs Kupával, valamint ezt követően az adventi jótékonysági vásárral jelentkezik a Keszthelyi Túravitorlás Club.

 

Nézd meg balatoni vitorlázós képeinket!

 

 

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


 

Nyitókép: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva