Arany Gábor/zaol.hu | 2023.04.14. 18:00
Késsel próbálta tartozását behajtani a keszthelyi férfi
Késsel próbálta adósától a tartozást behajtani az a 49 éves férfi, aki ellen emiatt az ügyészség emelt vádat.

A főügyészség helyettes sajtószóvivője, dr. Jánky Judit közlése szerint a 49 éves keszthelyi férfi 2022. július 3-án este keszthelyi otthonában kereste fel adósát, akire az utcán késsel támadt rá, hogy a tartozása megfizetését kicsikarja tőle.

Illusztráció: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

A büntetlen előéletű férfi 2022. július 3-án kerékpárt és hangszórót adott el az ismerősének azzal, hogy ő a holmik 18 000 forintos ellenértékét pár nap múlva a fizetéséből megadja. Mivel az adós nem rendezte tartozását, az eladó 2022. július 9-én este fél hét körül erősen ittas állapotban, konyhakéssel a kezében megjelent a vevő otthonánál a tartozás behajtására. Előzőleg napközben már telefonon is sürgette a fizetést, sőt üzenetet írt neki, veréssel és leszúrással is megfenyegette a vevőjét. A háznál megjelenve csak a vevő édesanyját találta otthon, akivel közölte, hogy megöli a fiát, ha nem adja meg a tartozását, majd távozott. A vevő miután hazaért és megkapta az üzenetet, nyolc óra tájt felhívta telefonon az eladót, aki tíz perc múlva újra megjelent a háza előtt, a pénzét követelte és egyszer tenyérrel arcon ütötte az adósát. Ez után kezében 20 centis pengéjű konyhakéssel indult feléje, de a megtámadott a kezét lefogta. A támadó a kést ledobta és dulakodni kezdett ellenfelével, majd felvette volna kést a földről, de a közben megjelenő hozzátartozók közül egy nő megelőzte ebben, és a kést távolabb dobta, amiért a férfi olyan erővel pofon ütötte, hogy vérezni kezdett a szája.

A Keszthelyi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntette és könnyű testi sértés vétségének kísérlete miatt emelt vádat a 49 éves férfivel szemben, felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására téve indítványt.

 

Keszthelyre tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: zaol.hu
Nyitókép: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

 



Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva