2019.07.22. 14:00
Keszthelyen is járt a Virágos Magyarország verseny zsűrije
Töretlen lelkesedés övezi a Virágos Magyarország környezetszépítő versenyt, ezt bizonyítja, hogy idén immár 26. alkalommal hirdették meg a mozgalmat, amelyre ezúttal 333 település nevezett.

Keszthely város önkormányzata ebben az évben 25. alkalommal indult a versenyen, a szakemberekből álló zsűri Laczkó Mária (a hévízi Gamesz vezetője, a fürdőváros főkertésze) vezetésével a közelmúltban tartotta meg szemléjét, és értékelte a város felkészülését egy összetett szempontrendszer alapján, tájékoztatta lapunkat a keszthelyi polgármesteri hivatal.

Emlékszel a hévízi főkertésszel készült riportunkra?

A Virágos Magyarország verseny nem csak a virágokról szól, hiszen a zsűri vizsgálta a település zöldfelületeinek minőségét, fenntarthatóságát, környezettudatos módszereit és a civil szervezetek közösségi részvételét is. Ruzsics Ferenc polgármester köszöntőjét követően a bizottság a városházán vetített képes bemutató keretében kapott tájékoztatást a Balaton-parti városban folyó, zöldfelületet érintő munkákról, a település városképét érintő fejlesztési programokról.

Bemutatták továbbá a grémium­nak a zöldterület-kezelés gyakorlatát, továbbá a társadalmi szervezetek és a helyi közösségek közterületek fenntartásában végzett hasznos munkáját is. A tájékoztatóban külön kiemelték a város energetikai korszerűsítésben elért sikerét, azaz, hogy 2019 márciusában a Virtuális Erőmű Program energiahatékony önkormányzata díjazásban részesítette Keszthely Város Önkormányzatát.

A szakemberekből álló zsűri a Balaton-parton, középen Laczkó Mária; Fotó: Keszthelyi önkormányzat

A szemlebizottság tagjai egyebek között megtekintették a város Fő terét és a Várkertet, valamint a 71-es főúti bekötést biztosító településkaput. Kritikus szemmel vizsgálták a közterületek, a Balaton-part, a magánterületek és a közúti csomópontok virágosítását, a lakóövezeti zöldfelület állapotát, a játszótereket, valamint felkeresték az elmúlt évben felújított Életfa Óvoda Sopron utcai tagóvodáját.

Fotó: Keszthely DronPhoto

A zsűri tagjai megismerhették a Helikon park hamarosan induló fejlesztésének terveit, valamint a Reischl sörház beruházásának programját. A Virágos Magyarország szemlebizottsága a szóbeli értékelés során elismerését fejezte ki a közterületek fenntartásával, a környezettudatos beruházásokkal és a város előtt álló fejlesztések terén végzett önkormányzati munkával kapcsolatban.
Keszthely az elmúlt 25 évben több alkalommal is rangos elismerésben és díjazásban részesült.

Forrás: zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva