Péter B. Árpád / zaol.hu | 2021.02.06. 17:00
Könnyekig ható történet - mentőpárnak segít a balatoni fotós!
Egy híres celebpár esküvőjén nem dolgozott ingyen a balatoni fotós, helyettük inkább egy mentőpár esküvőjét örökíti meg díjmentesen!

Ingyenes fotózást ajánlott fel a Balatonnál élő esküvői fotográfus egy egészségügyben dolgozó párnak. Az ötletet, a segítő szándék mellett, egy munkával kapcsolatos csalódás inspirálta.

Nem fotózta ingyen a celebpárt

Simon Teodóra, párjához hasonlóan, nemzetközi esküvői fotós, sokat dolgozik Ausztriá­ban, Olaszországban és Cipruson, illetve idehaza olyanok ceremóniáján, akik Magyarországot, elsősorban Budapestet választják helyszínül. Utóbbiak között vannak, akiknél a pár egyik tagja magyar, s olyanok is, akik nem itt születtek, élnek.

A szakembert tavaly megkereste egy népszerű közszereplő, nevezhetjük akár celebnek is, aki végül hosszas alkudozás után mást választott, valószínűleg azért, mert a „hírnévért” cserébe azt várta, hogy a fotós ingyen vállalja el a munkát. Ő azonban, a kedvezményes ajánlaton túl, eddig már nem ment el. Később látta, a menyegzőről számos fotó jelent meg különféle magazinokban.
Elgondolkodott, másként kellett volna-e tennie, esetleg elvtelen kompromisszumot kötve. Mivel a válasza utólag is az volt, hogy nem, elhatározta, olyanoknak segít, akik azt megérdemlik.

Simon Teodóra munka közben. Jótékonysági kezdeményezéséhez sokan csatlakoztak
Fotó: ZH

Facebook-posztjában erről így írt: „Pályám elején, induló vállalkozóként, biztosan belementem volna, ahogy bele is mentem sokszor hasonló szituációba. Azonban nyolc év vállalkozással, annak szépségeivel és nehézségeivel a hátam mögött, anyukaként, egy Covid sújtotta ágazatban azt gondolom, nem fér bele ennél több kedvezmény, főleg a háttér ismeretében.
Egy darabig búslakodtam, aztán inkább azon kezdtem gondolkodni, ki az, akinek valóban tiszta szívvel, jó érzéssel tudnék akár ingyen is fotózni az esküvőjén. Míg ezeket a sorokat írom, valaki épp 12–16–20 órája dolgozik. Lélegeztetőgépeket kezel, szomorú sorsokat néz végig, mindezt szinte jelképes fizetésért cserébe”.

Segítséget nyújt egy mentőpárnak

Úgy döntött, egy egészségügyben dolgozó párnak díjmentesen elvállalja az esküvői fotózását. Felhívásban kifejezetten ápolókat, mentőket és rezidens orvosokat, vagyis nem a legjobban keresőket szólította meg.

– Többen is jelentkeztek, leírva a saját történetüket, végül a választásom egy mentő­párra esett, a fiatalok májusban kelnek egybe – meséli Simon Teodóra. – A lánykérés is szolgálat közben történt, és mint elmondták, a mentőzés az életük, nem tudnának más hivatást elképzelni maguknak. Megtudtam tőlük, három éve tart a szerelmük, és a munka miatt keveset találkoznak. Jelenleg a szülői ház emeletén élnek, de építkeznek, szeretnék a közös életüket elindítani. Egyébként az esküvőben nagyon sokan támogatják őket, ismerősük például a vőfély és a pap is, s végül kevés dologért kell fizetniük.

Gáspár Róbert nem készült arra, hogy Budai Gabriella nemet mond. A lánykérés vége könnyes igen lett a mentőállomáson
Fotó: Országos Mentőszolgálat

Teodóra kezdeményezéséhez időközben majdnem 50 szolgáltató csatlakozott hasonló felajánlással – például videósok, sminkesek, virágkötők, cateringgel foglalkozók –, de természetesen közülük csak néhányra van szükség a mentős pár esküvőjén. A fotós a többieket afelé orientálja, segítsenek más egészségügyis pároknak, ugyanis ők is érdemesek erre a bemutatkozó levelek alapján.

Nehéz helyzetben az esküvői szektor

Simon Teodóra az esküvői szektorról szólva azt mondja, a legtöbben financiális problémákkal küzdenek a pandémia miatt.

– Számomra áprilisban indulna a szezon. Van olyan párom, amely tavaly tavaszról előbb őszre, majd idén áprilisra halasztotta az esküvőjét. Ők Angliában élnek, és még mindig bizonytalan, ezúttal hazajöhetnek-e a ceremóniára. A szektor, remélhetőleg, júniustól tényleg elindul, bizakodunk az oltásokban és abban, hogy hamarosan visszatér az élet a megszokott kerékvágásba. Nekem annyival nehezebb, bonyolultabb, hogy nemzetközi ügyfélkörnek dolgozom, amelynek az utazási korlátozások akadályt jelenthetnek, így emiatt sok még a bizonytalanság.

Kattints ide a legszebb balatoni esküvőkért!

Forrás: zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva