Mészáros Annarózsa | 2023.05.12. 10:00
Kutyával a Balatonon? Naná!
Sziládi-Kovács Tibor szerint igazán jó hír, hogy egyre elterjedtebb a felelős kutyatartás Magyarországon. Amihez hozzájárul, hogy a kutyás turizmus szépen fejlődik itthon, s ezáltal egyre többen jönnek a Balatonra is kutyástól, hiszen egyre több szállás, vendéglátóhely és három kutyás strand is várja őket.

 

— Egyre többen tervezik már úgy az utazást, előre felvázolva az igényeket, hogy milyen szállást szeretnének, mi van hozzá közel, milyen egyéb kutyás attrakció lehetőségek vannak. Azt látjuk, hogy egyre több a külföldi vendég is – kezdi Tibor, a Kutyabarát alapítója és a Keszthelyi Kutyás Park, Piknikkert és Strand üzemeltetője beszélgetésünket.

Sziládi-Kovács Tibor
Fotó: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

 

– Az attrakciók közül a kutyás strandok kiemelkedőek, s egyre több olyan múzeum, vár fogadja a kutyás vendégeket, mint például a Sümegi vagy a Szigligeti vár, ahol több órás programot lehet a kutyával eltölteni. De ezen kívül egyre több túraútvonal, kiránduló hely van, amit kutyások már felfedeztek. És ajánlják egymásnak, s ezáltal ismertté, keresetté válnak.

Több, mint 3 millió embert érint ma Magyarországon a kutyatartás. Ennek a nagy célcsoportnak a 10-20%-a célzottan indul el, ezt a tendenciát a szolgáltató szektor is felismerte, abszolút épít rájuk. A kutyabarát szolgáltatások nyújtása leginkább a szálláshelyeknél érezhető, ahol amellett, hogy kutyabarát szobák állnak rendelkezésre. Ez azt jelenti, hogy a takarítás és a berendezés szempontjából is úgy alakítják ki, hogy a kutyák is kényelmesen legyenek embertársaik mellett. Van, ahol plusz szolgáltatásként kutyaplédet lehet kapni. A kutya jutalomfalat, a rágcsák már alapnak számítanak ugyanúgy bekészítve a párnára, mint az embereknek a kis keksz vagy más apróságok, de ezen kívül pl. kullancs csipesz van a recepción, túraajánlatokat tudnak ajánlani, a különböző attrakciókat összegyűjtik a helyszínen.

– Tehát ugyanúgy felkészülnek a kutyásokra, mint más vendégekre, hogy mit ajánljanak nekik. De van olyan hely például, ahol akár kutyamedence is elérhető – mondja Tibor. – Ez tényleg azt mutatja, hogy a kutyás vendég egyébként jó vendég, visszatérő vendég. Üzletileg mi azt hallottuk vissza a partnereinktől, hogy sokkal „hűségesebbek”. A vendéglátóhelyek tekintetében is egyre többen engedik be a kutyát, ahol itatótál, jutalomfalat vár a négylábúakra. Illetve a mosoly és a jó szó a kutyát és a gazdáját is mindig le tudja azért venni a lábáról. Szerintem ezek a gesztusok nagyon fontosak.

Indul a szezon

A Keszthelyi Kutyás Park, Piknikkert és Strand május 20-án nyitja meg kapuit az idei szezonban. Május illetve június elején csak hétvégente lesz nyitva reggel 9-től este 6 óráig. Június közepétől várható, hogy minden nap 9-től 7-ig lesz nyitva – időjárástól függően.

– A belepő díjak minimálisan emelkedni fognak, várhatóan egy-kétszáz forinttal – tehát ami még azért elbírható. Még így is a legolcsóbb strandok közé tartozik, ha nem a legolcsóbb: hiszen ugyanolyan strand, ugyanolyan szolgáltatásokkal, csak ugye ide kutya is bemehet.

A kutyás strand hivatalosan nem „strand”, hanem hogy ez egy kivett terület, ahol ember és kutya együtt fürödhet, viszont nem kell olyan szabályoknak megfelelni, mint ami egy rendes strandon kötelező az emberek tekintetében. Kevesebb embereknek szóló lehetőség van – a fürdés adott illetve a piknik kert. Van viszont kutyajátszótér, fotófal, illetve rendezvényekkel várják a látogatókat.

 

– A strandon külön bérelhető VIP helyeink vannak – említi Tibor ezt a lehetőséget. – Azért VIP, mert valójában ez egy külön kerített rész, ami egyrészt jó a gazdának és kutyának – hogyha olyan kutyáról van szó, amelyik kevésbé szocializált, akkor neki mindenképp nagyon szerencsés, hogy külön lehet a többi kutyától. De adott esetben a gazdának vagy éppen olyan gyerekeknek, akik még picit tartanak a kutyáktól. Emellett ha valaki csak nyugalmat akar, nem szereti, hogy futkároznak körülötte kutyák vagy emberek, – mert ugye a rendes strandon is megfigyelhető ez – akkor ők is tudják ezt előszeretettel igénybe venni. Már most van rá foglalásunk.

Nézd meg a Keszthelyi Kutyás Park, Piknikkert és Strandon készült képeinket!
A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!
Tervezd meg az utazást!
:
Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva