Mihály Szilvia | 2020.02.23. 10:00
Lego figurák és sárkányok keltek életre Keszthelyen
A keszthelyi karneváli felvonuláson a hercegi pár mellett még AZ is felbukkant, de nem ő volt a legfélelmetesebb lény a télűző mulatságon! Mutatjuk a gólyalábasokat, a méhecskéket és baglyokat is, mire a videók végére érsz, ki is tavaszodik!

Huszadik alkalommal rendeztél meg a Keszthelyi Karnevált, aminek visszatérő figurája az a hatalmas sárkány, melynek bőrébe mindig egy helyi általános iskola diákjai bújnak. A százlábú jószág is a kastély parkjából indult, és mire a Fő térre ért, a nap is kisütött, valóban megérkezett a tavasz.

 

– A Balatoni Borbarát hölgyek huszadik karneválja 2020. február 22-én délután két órakor kezdődött, ha valaki hisz a számmisztikában, az előre láthatta, hogy ez egy sikeres rendezvény lesz – mondta a műsorvezető, Kovács Bea, aki maga is álarc mögé bújt.

Fotó: Mihály Szilvia

Több mint 300 felvonuló színesítette a jubileumi karnevált, ahol a színpadi kivetítőn régi fényképek is felvillantak, akár a mostani szülők is felfedezhették magukat iskolás gyerkőcként a képeken!

Dévényiné Balogh Gyöngyi, a borbarát egyesület elnöke kiemelte, a karnevál egyik fő mottója a környezetvédelem volt, ennek fontosságára hívták fel a figyelmet az ovis csoportok, akik baglyoknak, méhecskéknek öltöztek.

A félelmetes jelmezek mögött mosolygós, vidám baráti társaságok és családok bújtak meg, közelebbről nézve AZ sem volt annyira sokkoló, bár én tartottam a több lépésnyi távolságot a piros lufijától, sosem lehet tudni.

Fotó: Mihály Szilvia

A kedvenc felvonuló csapatom a Lego emberkékből álló osztály volt, nagyon cukik voltak a kockafejű gyerekek a színes forgatagban. Nem túl sok kastély parkjából bukkannak elő ilyen figurák, az biztos.

A felvonulókat gólyalábasok és a Boombatucada ütős zenekar vezette, mutatjuk hogyan űzték el a telet!

Látod, mire a sárkány a Fő térre ért, tavasz lett:

Nézd meg a felvonuláson készített képeinket:

Kattints ide, és tudj meg mindent a korabeli keszthelyi farsangokról!

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva