Mészáros Annarózsa | 2023.11.02. 12:00
Lobognak az emlékezés lángjai
A keszthelyi Szent Miklós utcai temető is megtelt az emlékezés virágaival és mécseseivel. A Festetics Mauzóleum is látogatható volt november 1-jén.

November 1-je, Mindenszentek ünnepe, az év ezen napján fénybe borulnak szeretteink síremlékei, nem volt ez másként Keszthelyen sem. Ellátogattunk a Szent Miklós utcai temetőbe, ahol a ritkán látogatható Festetics-mauzóleumot is megnéztük.

A Festetics-mauzóleum

A keszthelyi Szent Miklós temetőben álló mauzóleum Festetics (II.) Tasziló herceg megbízására épült, 1925-ben fejezték be. Az építmény egy szabadon álló ravatalozó kriptával, melynek falaiban sírfülkéket hoztak létre, a bejárattal szemben található négyben nyugszanak a családtagok. Elsőként Tasziló herceg feleségét, Mary Victoria Hamilton-t temették ide, aki 1922. május 14-én hunyt el, koporsóját 1925. november 2-án szállítottak át a Fő téri plébániatemplomból. A herceget 1933. május 8-án helyezték örök nyugalomra, fiukat, Festetics (III.) György herceget pedig 1941. augusztus 8-án. Felesége, Maria Haugwitz grófnő 1972. szeptember 23-án hunyt el Bécsben, hamvai azonban csak 1990. október 13-án kerülhettek át a kriptába.

 

Nézd meg képeinket!

 

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg mentetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


 

Nyitókép: Mészáros Annarózsa/likeBalaton

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva