Mészáros Annarózsa | 2022.11.12. 14:00
Lámpásjárás Szent Márton napján
Szent Márton napján fényekkel, lámpásokkal, dallal és mosolygó arcokkal telik meg a Festetics kastély kertje, majd az egész belváros Keszthelyen.

A Keszthelyi Városvédő Egyesület évek óta dolgozik azon, hogy a Keszthelyen szinte feledésbe merült Szent Márton templom emléke, és a hozzá kapcsolódó várostörténet felelevenedjen. 2016-ban állított egy követ az Egyesület a Festetics kastély kertéjében, amellyel megerősítették a Szent Márton templom helyét, és továbberősítették a lámpásjárást, ami Keszthely egyik legszebb ünnepsége az egyház és a város közös összefogásával.

 

 

Ez az ünnep minden évben, Márton napján, november 11-én a kastélykertben mécses elhelyezéssel kezdődik, amikor is kijelölik az egykori templom elhelyezkedését, a fénylő lámpások menete innen indul a város Fő terére, énekkel, vidámsággal, ahol is műsor és vendégség várja az egybegyűlteket. Minden iskola, óvoda és civil szervezet készül az ünnepre zászlókkal, rajzokkal és persze lámpásokkal, amelyet kicsik és nagyok vígan himbálnak az őszi estében.

 

Nézd meg az idei keszthelyi lámpásjáráson készült fotóinkat!

 

Keszthelyre tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva