2019.01.29. 10:00
Lovas postakocsin járhatjuk be Keszthelyt
Egy különleges lovasturisztikai projekten dolgozik együtt szlovén partnerekkel a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum és Pannon Egyetem Georgikon Kar.

A Keszthelyi-hegység természeti értékeinek nyomában, a város látnivalóit, nevezetességeit bemutató Festetics-kör, a keszthelyi térség kulturális gyöngyszemei és a történelmi emlékeket, legendákat, híres személyeket megismertető betyártúra: e négy túraútvonalat dolgozták ki a Lovak világa – a fenntartható fejlődés új dimenziója című projektben, a keszthelyi résztvevők.

Az öt-hat óra időtartamú túrák egy része utazás egy korhű megjelenésű lovaskocsin, s természetesen a résztvevők megismerkedhetnek az út során felkeresett helyekkel.

A lovaskocsis túrák várhatóan nyáron indulnak, s egy határon átnyúló program segítségével valósulhatnak meg. A Helikon Kastélymúzeum és a PE Georgikon Kar a a szlovéniai Zavod Nazaj na konja („Vissza a lovakhoz” Intézet) és a RIS Dvorec Rakičan (Rakičan kastély Kutató- és Képzőközpont) szervezetekkel dolgozik közösen a 818 ezer euró összköltségvetésű projektben, melyből a kastély 153, a Georgikon 113 ezer eurót fordít a tervek megvalósítására.

dr. Bartos Ádám és Pálinkás Róbert a sajtótájékoztatón
Fotó: Keszey Ágnes

– Mi egy XXI. századi postakocsit készíttetünk. Ez egy klasszikus formájú, de sok újdonságot tartalmaz és kényelmes utazást biztosít – mondta el Pálinkás Róbert, a Helikon kastélymúzeum igazgatója. A hat felnőtt és két gyermek szállítására alkalmas lovaskocsit a budapesti Utazás Kiállításon mutatják majd be az érdeklődőknek.

– Az egyetem a projekt háttérmunkáit végezzük el. Biztosítjuk a szakemberképzést, ehhez tananyagot állítottunk össze a fogatos, illetve az idegenvezető szakemberek számára. A lovakat az egyetem vásárolta meg, és képzi – ismertette a Georgikon részvételét dr. Bartos Ádám.

Az egyetem beszerezte a lovasfogathoz szükséges szerszámokat is, a projekt turisztikai stratégiáját kidolgozta, és hosszútávú fenntarthatóságának üzleti modelljét is elkészíti. A szlovén partnerek is négy túrát dolgoztak ki saját térségükben, s interaktív térképeket is készítenek majd mindkét országban.

Forrás: Keszey Ágnes, zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva