Mihály Szilvia | 2019.05.14. 11:00
Luxusjárgányok a keszthelyi kastély parkjában
Ilyen közelről még nem láttál Lamborginit és Ferrarit! Megmutatjuk, milyenek voltak a szuperverdák női szemmel, nézzétek és hallgassátok, hogyan pöccennek be a csúcsjárgányok.

A Cars & Coffee által szervezett nagy értékű és különleges autók az elmúlt vasárnap délután a Festetics-kastély parkjában varázsolták el a vendégeket. Az amúgy zárt közösség egy órás bemutatót tartott Keszthelyen, ahol belecsöppenhettünk a luxusverdák világába.

Több százan várták a parkba begördülő autókat, volt, aki Keszthely utcáin is követte és fotózta a konvojt.

Fotó: Mihály Szilvia

– A Cars&Coffee Hungary hazánk legnagyobb privát luxusautó találkozója, melynek célja, hogy az autósoknak bemutassa Magyarország legszebb tájait, utunk közben gyönyörködjünk a csodás kilátásban, és a nyilvános helyszíneken megállva a nagyközönség gyönyörködhessen a szuperautókban. A tavalyi Cars & Coffee Balaton akkora sikert aratott, hogy 2019-ben az első rendezvényünk is a Magyar tenger partján került megszervezésre – mondta a szervezők részéről Bodrog Péter.
– Tudtuk, hogy a a Cars & Coffee Hungary nyilvános részének választott káprázatos, keszthelyi Festetics-kastély barokk épülete és a park gyönyörű hátteret ad a luxusjárgányoknak.

Amikor a nézők még csak sutyorognak, hogy az a csodaszép Porshe, ami elhaladt előttünk, csak egy alapdarab, figyeld inkább a Maserattit, rájöttem, hogy idegenvezető után kell néznem.

A négy év körüli kisfiúk jobban ismerték a luxusmárkákat nálam, és nem csak ők, de bizony az apukák és nagypapák is szájtátva figyelték, és hallgatták, ahogy ezek a járgányok begördülnek a kastély parkjába. Mindenki szeretett volna egy fotót az eddig csak filmekben látott luxusautók előtt, egy rövid időre kézzel foghatóvá vált az álomautók világa.
– Földöntúli gyönyörűség, ahogy ez az autó duruzsol – hallom, miközben a járgány kipufogójánál térdel valaki, és olyan áhítattal szagolgatja a kiáramló égésterméket, ahogy én a kedvenc kéknyelűmet illatolom a pohárban.

– Amikor az alapjáraton álló autónak felpörgetik a fordulatszámát, hallhatjuk, milyen hangot ad ki a kocsi, ha eléri a végsebességét – próbálják nekem női nyelvre lefordítani, miért hallgatják ezt ilyen áhítattal.

Én még mindig csak a színek és formák világától vagyok elájulva, aztán az árkategóriáktól, mert az itt levő autók nagy része többszáz millió forintot érő darab. Nem is csodálkozok már azon, miért nem ülhetünk be a süppedő bőrülésekbe, és érinthetjük meg a kormányt, műszerfalat.

Az elképesztően drága és ritka csúcsjárgányok között a BMW 4 is csak egy hétköznapi alapdarab, itt és most a Lamborghini Huracán és Lamborghini Aventador mellett még a Ferrarik is csak kistestvérnek számítottak. Én azért elképzeltem, ahogy kibontatom a garázskaput, hogy valamelyik piros csodával be tudjak majd parkolni otthon.

– Nekem a fekete 700 lóerős Lamborgini Aventador tetszik a legjobban, aminek a végsebessége 420 km/h – mondta a keszthelyi Varga Levente. –A Lamborghini jelképe a dühöngő bika, az Aventador jelentése a fújtató. Ez már elárulja, milyen lesz a hangja és a gyorsulása, végsebessége ezeknek a hiperjárgányoknak, nem láttam még ilyen közelről ezt a modellt.

Mutatjuk a képeinket:

Ezen a linken további balatoni autós programokat mutatunk neked!

Készítette: Mihály Szilvia

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva