A fiatal konyhafőnök évek óta Zala megyében dolgozik, célja, hogy minél több helyi termelő kopogjon be hozzá, akár néhány kiló paradicsommal, akár néhány kiló krumplival.
Az igazi zalai ízeket úgy lehet a legjobban elérni, ha olyan zöldségeket, gyümölcsöket – alapanyagokat használunk, melyek Zala megye dombos tájáról származnak-mondja.
Az őszi étlapon is helyet kapnak a nemesbüki Korosajtok, lesz kerékrépa leves, és keszthelyi tokhal is. Ilyenkor már jobban kívánjuk a teltebb ételeket, gazdagabb fogásokat.
Sztana Ferenc olyan zalai ízeket elevenít fel a tányérjain, mint a gánica, vagy a kerékrépa. Ezek a paraszti konyhákban elkészített fogások egy modern konyhatechnológiával ötvözve különleges ízélményt nyújtanak. A séf fontosnak tartja, hogy gyerekkori ízemlékeink köszönjenek vissza a tányérján.
Nézze meg, hogy készül a gánica:
A séf bevallotta, hogy míg nem költözött Zalába, az egy tál dödöllét ő is csak a mondókából ismerte. Ez a zalai étel már állandó szereplője a Zala Springs Golf Resort étlapjának.
A Balaton közelében fekvő zalacsányi golfpályán nem csak golfozni lehet, egy finom ebédre vagy vacsorára is betérhetünk. Ütőt sem kell a kezünkbe venni, ha Sztana Ferenc séf ízeire vágyunk, az étterem nem csak golfvendégeket fogad.
Készítette: Mihály Szilvia