Mihály Szilvia | 2018.09.04. 08:00
Mitől autentikus egy modern bisztrókonyha?
Zalacsányban Sztana Ferenc séf célja, hogy minél több helyi alapanyagot használjon, hogy hagyományos zalai ízeket tehessen étlapjára.

A fiatal konyhafőnök évek óta Zala megyében dolgozik, célja, hogy minél több helyi termelő kopogjon be hozzá, akár néhány kiló paradicsommal, akár néhány kiló krumplival.

Az igazi zalai ízeket úgy lehet a legjobban elérni, ha olyan zöldségeket, gyümölcsöket – alapanyagokat használunk, melyek Zala megye dombos tájáról származnak-mondja.

Az őszi étlapon is helyet kapnak a nemesbüki Korosajtok, lesz kerékrépa leves, és keszthelyi tokhal is. Ilyenkor már jobban kívánjuk a teltebb ételeket, gazdagabb fogásokat.

Sztana Ferenc olyan zalai ízeket elevenít fel a tányérjain, mint a gánica, vagy a kerékrépa. Ezek a paraszti konyhákban elkészített fogások egy modern konyhatechnológiával ötvözve különleges ízélményt nyújtanak. A séf fontosnak tartja, hogy gyerekkori ízemlékeink köszönjenek vissza a tányérján.

A zalai gánica tökéletes köret a kacsamellhez; Fotó: Mihály Szilvia

Nézze meg, hogy készül a gánica:

A séf bevallotta, hogy míg nem költözött Zalába, az egy tál dödöllét ő is csak a mondókából ismerte. Ez a zalai étel már állandó szereplője a Zala Springs Golf Resort étlapjának.

A Balaton közelében fekvő zalacsányi golfpályán nem csak golfozni lehet, egy finom ebédre vagy vacsorára is betérhetünk. Ütőt sem kell a kezünkbe venni, ha Sztana Ferenc séf ízeire vágyunk, az étterem nem csak golfvendégeket fogad.

Készítette: Mihály Szilvia

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva