Tóth B. Zsuzsa | 2024.04.14. 14:00
Ökör-kör: veterán motorosok száguldottak a Balaton körül – videó
A Rozsdamarók Veteránjármű Egyesülete megkerülte a Balatont, a bolondos kiránduláshoz az ország minden pontjáról csatlakoztak.

Rozsdamarók túrája, avagy Ökör-kör a Balaton körül

A Rozsdamarók Veteránjármű Egyesülete a Szépkilátóról indította idén is az Ökör-kört, a bolondos Balatont-kerülő túrát. A tavalyi, nagyon jól sikerült találkozónál is többen, ötvenen jelentkeztek idén a különleges megméretésre a környékről és az ország távoli pontjairól.

A balatongyöröki parkolóból Balatonfüred irányába indultak a motorosok, majd tetszés szerint komppal keltek át a tavon, vagy körben haladtak tovább. A siófoki szelfizést és pihenést követően a déli parton Keszthely irányába gurultak tovább, és a balatonedericsi tájház előtt értek célba. Az Ökör-kör célja a motorok tavaszi, április 1-jéhez köthető bolondos leporolása, megszellőztetése volt már tavaly is, sőt, a korábbi években kevésbé szervezett formában már indultak egy-egy tucatnyian hasonló távon.

Maár Csaba csípőműtétjét követően sem akart lemaradni a motorozásról, ezért önindítósra alakította át az Uralt
Fotó: veol.hu/Tóth B. Zsuzsa

Idén is veterán jellegű kismotorokat vártak elsősorban a szervezők a tókerülőre. Különleges Simsonokkal érkeztek a dabasiak, régi Komarok, Jawák ugyancsak indultak.

A hölgyeknek készült, több mint harmincéves, 49 kilós és ugyanennyi köbcentis, önindítós Yamaha Mintekből egész sor vonult fel, és a nyeregben hölgyek is nekivágtak a távnak.

 

Tervezd meg az utazást!



:


 

Forrás: veol.hu
Nyitókép: veol.hu/Tóth B. Zsuzsa

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva