Mihály Szilvia | 2022.06.01. 07:00
Pünkösdi futás Keszthelyen
Új útvonalon, de sokkal több szurkolói ponttal várják a versenyzőket és a nézőket a XV. Intersport Keszthelyi Kilométerek futóversenyen.

A megszokott időpontban, de új útvonalon

Idén újra pünkösdkor rendezik meg Keszthely legnagyobb futóversenyét, ahol gyerekek, amatőrök és profik is rajthoz állhatnak. A jó hangulat a pályán kívül is garantált, kísérőprogramok színesítik az eseményt.

– Maga a verseny vasárnap lesz, de már szombat délután várjuk a vendégeket. Gyermelyi tésztaparti és Vagabond Trió koncert lesz, és már nyitva lesz a versenyiroda is. Ha valaki nem nevezett még, az előnevezésen ezt június 2-ig megteheti, de a helyszínen is tud jelentkezni, a gyerekfutamokra a helyszínen, a versenyirodában várjuk a jelentkezőket – tudtuk meg Bedő Beától, az ISKKM főszervezőjétől. – Maga a futóverseny egynapos lesz, vasárnap 8.30-tól indulnak a futamok, a Zalai Hírlap gyermekfutamok délután lesznek.

Forrás: ISKKM hivatalos sajtófotó

 

Egy öt kilométeres belvárosi pályával készülünk, aminek az egyik végpontja a Festetics-kastély hátsó kertje, a másik pedig a Helikon-park. Ebben a parkban sok időt töltenek a versenyzők, nemcsak körbe, a futópályán, hanem középen, a sétányon is áthalad a pályánk.

A Balaton parton Pünkösd regatta, a Fő téren a Város napja rendezvény színesíti a hétvégét, de emiatt új pályaútvonalunk lett, és a versenyszámok is változnak. 5 km-es a pálya, amit kialakítottunk, így nem félmaraton, hanem 20 km-es, a maraton helyett 40 km-es távunk lesz. Több szurkolói ponton lehet biztatni a futókat, a Helikon parkban, a Fő téren és az Amazon előtt. Nagyon hangulatos futásra számítunk, az egész verseny együtt mozog a várossal.

Forrás: ISKKM hivatalos sajtófotó

Lezárások a városban

– Az Amazon Látogatóközpont előtti téren lesz az idei központunk, a sétáló utcától a kastély kapuig lesznek a programok, az Amazon udvarban pedig a versenyiroda. A kastélykanyarban emiatt jelentős forgalomkorlátozás lesz, szombaton 12 órától vasárnap éjszakáig nem lehet autóval közlekedni a Lehel utca, Szalasztó utca közötti útvonalon.

Forrás: ISKKM

Pohármentes verseny

– Nem használunk műanyag ásványvizes palackokat és poharakat, a vizet és az izotóniás italt a versenyzők a frissítőállomásokon maguknak töltik vagy a saját kulacsukba, vagy a verseny előtt megvásárolható, évekig használható speciális soft műanyagból készült poharukba, ezek puha műanyagból készülnek, elférnek a kezükben, zsebükben.
Megkíméljük a környezetet az eddig versenyenként kidobott 20-30-40-50 ezer pohárnyi műanyag szeméttől.

Nyitókép: ISKKM hivatlaos sajtófotó

Tovább olvasnál? Nézd meg ezeket is!

Unod az aszfaltot? Ezek a legjobb balatoni terepfutó és bringa helyek

Kvíz: Híres futók és legendás futások a Balatonnál

Kánikula és rengeteg balatoni program vár pünkösdkor

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva