Péter B. Árpád / zaol.hu | 2022.10.08. 08:00
Rekordot döntött a Helikon Kastélymúzeum
A keszthelyi barokk kastély falai között visszarepülhetünk a főúri időkbe, a vadászati tárlaton pedig megcsodálhatjuk a trófeákat. Ne hagyd ki a vasútmodell kiállítást és a madárparkot sem, ha erre jársz!

Népszerű a kastélymúzeum

Pálinkás Róberttel, a keszthelyi Festetics-kastély direktorával beszélgettünk, megtudtuk, rekordot hoz ez az év a történelmi falak között, hiszen a turizmus „bezzegévében”, 2019-ben 241 ezer látogatót fogadtak, s ezt a számot már idén október elején elérték, így tehát ami ezután történik, hab lesz a tortán.

főúri ebédlő

12 személyre terítve
Fotó: Mészáros Annarózsa

Pálinkás Róbert szólt a szombati Vadászati kultúra ünnepéről is, felelevenítve: 12 éve álmodtak egy nagyot Tóth Csabával, a Vadászati múzeum vezetőjével. Elhatározták, életre hívják a Festetics trófeaszemlét, később pedig „becsatlakozott” hozzájuk a Vadászati Kulturális Egyesület, amely éves országos rendezvényének helyszínéül választotta a Helikon Kastélymúzeumot.

Mindeközben megépült és „benépesült” a Vadászati múzeum, a következő lépésként pedig hamarosan megnyílik a hagyományos vadászati módokat bemutató kiállítás.

Héja egy madarász kezében
Fotó: MTI/Varga György

– Az elmúlt évtizedben elértük azt, hogy országosan jegyzett vadászati kulturális központtá avanzsáltunk – tette hozzá Pálinkás Róbert, aki azt is elárulta: további fejlesztéseket terveznek. Szerinte Zala azért is különleges, mert itt él velünk a természet, az pedig kegyelmi állapot, hogy mi bármikor kisétálhatunk az erdőbe, akárcsak nézelődni vagy épp szarvasbőgést hallgatni. Mindez Európában csak nagyon keveseknek adatik meg.

Tömegközlekedéssel is eljuthatsz a Balatonra! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!:


Forrás: zaol.hu

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva