Péter B. Árpád/zaol.hu | 2022.07.17. 18:00
Százával lubickolnak a kis kedvencek a keszthelyi kutyás parkban
Már harmadik éve várja két- és négylábú vendégeit a Balatonnál a Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert, ahol nemcsak fürdőzni lehet, hanem számos kikapcsolódási lehetőség is csábítja az ebeket és gazdáikat.

Keszthely határában 2020-ban nyitották meg a kutyás strandot, és már abban az évben több mint 10 ezren érkeztek. Tavaly pedig mintegy 20 ezer látogatót regisztráltak a Balaton-parti élménykertben, ahol van például büfé, könyvtár és akadnak társasjátékok is.

Idén újabb fejlesztésekkel bővítették a park kínálatát, és számos rendezvényt is tartanak, mint például a július 16-i Dog Beach Festet, vagyis a Balaton legnagyobb kutyás fesztiválját, szórakoztató programokkal, kiállítókkal és a felelős állattartást népszerűsítő bemutatókkal.

A hatalmas, fás park szüntelen játékra csábít
Forrás: Péter Bála Árpád

– Nagyon sok újítással várjuk a vendégeinket ebben az évben – mondta Sziládi-Kovács Tibor, a Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert vezetője. – Három új, elkülönített részben fogadjuk a kevésbé szocializált kutyusokat, fejlesztettük a játszóteret és homokkal szórtuk le a partot, hogy az még kényelmesebb legyen az ebek számára. Ezen kívül vendéglátóhely várja a gazdikat klasszikus strandételekkel, lángossal. Nálunk meg lehet pihenni, a napozóágyak is sokakat csábítanak, sokan fél, vagy egész napot is eltöltenek itt kedvencükkel.

Sziládi-Kovács Tibor arról is beszélt,

kánikulában akár 50-100 kutya is pancsol a strandon és élvezi a szabadságot egy időben.

Az előző évek tapasztalatai alapján ebben a szezonban 15-20 ezer vendégre számítanak. Kiemelte: elég komoly turisztikai vonzerőt jelent az élménykert, s „a tapasztalat és a gyakorlat alapján nem szokott probléma lenni. Ha van is valamilyen kisebb kutyás összezörrenés, a gazdák nagyon jól kezelik ezeket a helyzeteket”. – A kutyák önfeledten játszanak, szaladgálnak: a gazdival, vagy a négylábú pajtásaikkal együtt – mutatott körbe a park vezetője, miközben épp egy barna foltos tacskó szaladt el mellette az eldobott gumifrizbiért.

Forrás: zaol.hu

Nyitókép: Keszey Ágnes



 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva