2018.12.07. 15:00
Teljes pompájában Keszthely adventi koszorúja
Keszthely Fő terén tűzifából készült adventi koszorút állítottak, hogy kiálljanak keresztény kultúránk több ezer éves öröksége mellett.

Keszthelyen egy egészen különleges adventi koszorú készült. Az elmúlt hetekben lázasan dolgoztak azon, hogy a Lelkünk melege program keretében elkészüljön a 12 méter átmérőjű ünnepi dísz. Közel 100 köbméternyi tűzifát használtak fel az építkezés során.

Ruzsics Ferenc polgármester kezdeményezésére a keresztényi szeretet megnyilvánulásaként a koszorú alapanyagául szolgáló tűzifát az ünnepek után rászoruló embertársaink között osztják majd szét. Az összegyűlt pénzadományokból – a keszthelyi építés után fennmaradó összeget – karitatív szervezeteknek ajánlják fel azzal a céllal, hogy szintén tüzelővel támogassák majd azokat, akik önerőből ezt nem tudják előteremteni.

Fotó: Sallai Gábor

Advent első vasárnapján világítani kezdett a tűzifakoszorún a lángot jelképező első fény, a város adventi koszorúján Márfi Gyula veszprémi érsek gyújtotta meg az első gyertyát.

Nézze meg képeinket a kivilágított adventi koszorúról!

Ide kattintva élő webkamerán is megnézheti a különleges adventi koszorút.

A szervezők tisztelettel fogadnak anonim adományokat, ám szívesen veszik azok csatlakozását is, akik a nyilvánosság előtt nevüket vállalva, a szervezőkkel közösen fellépve szeretnék kifejezni egyetértésüket az ügy mellett. A felajánlások összegét a Szent Erzsébet Jótékonysági Alapítvány e célra elkülönített, 14100347-90145249-04000004 számú számlájára utalhatjuk.

Az adventi időszakban csütörtöktől vasárnapig várják a vendégeket színes kézműves vásárral és ünnepi műsorokkal Keszthelyen.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva