likeBalaton.hu | 2023.06.14. 10:00
Vadonatúj balatoni versenypályán ünnepelte jubileumát a Porsche – galériával
A Balatonnál ünnepelte 75. születésnapját a Porsche 365.

A Porsche márkának születése pontosan 75 évvel ezelőtt történt. 1948. június 8-án kapta meg általános üzemeltetési engedélyét a Porsche 356 ‘No. 1’. Ferry Porsche számára ez egy álom volt, egy valóra vált álom. A sportautó álma, amely addig sosem létezett. Ez az az üzleti szellem, amely mindmáig jellemzi a sportautó gyártót. A Porsche 75 éve az álmok által hajtva működik.

A Porsche 356 ‘No. 1’ a Porsche márka első autója, és az a jármű, amellyel megkezdődött a vállalat hírnevének építése. A 356-as sorozat születése nagyon fontos mérföldkövet jelentett a vállalat történetében.

A 356 ‘No. 1’ Roadster modell a történelem könyvébe a következő tulajdonságokkal írta be magát:

  • A Porsche 356 ‘No. 1’ Roadster 1948. június 8-án kapta meg első üzemeltetési engedélyét.
  • A 356-ot Ferry Porsche, Ferdinand Porsche fia tervezte, aki azt mondta: „Nem találtam az általam kívánt autót, ezért terveztem meg.”
  • A 356 ‘No. 1’ Roadster egy 1,1 literes, négyhengeres, középen elhelyezett motorral rendelkezett, ami 35 lóerőt adott le.
  • A ‘No. 1’ Roadster kézzel készült, alumínium karosszériával és csöves vázzal rendelkezett. A gyártás során különös figyelmet fordítottak a súly csökkentésére, melynek köszönhetően a jármű mindössze 585 kg volt.
  • A jármű formája egyszerű és letisztult volt, a funkcionalitást és az aerodinamikát szem előtt tartva.
  • A 356 ‘No. 1’ Roadster maximális sebessége 135 km/h volt.
  • A 356-as sorozat alapján születtek meg a következő, jól ismert Porsche modellek, beleértve a 550 Spyder-t, a 911-et, és számos más modellt.

A 356 ‘No. 1’ Roadster ténylegesen létező példányát a Porsche Múzeumban őrzik, és a cég különféle rendezvényeken szokta bemutatni, hogy tisztelegjen a márka gyökerei előtt.

Nézd meg a Balatonnál ünneplő porschékat galériánkban!

Forrás: képgaléria / origo.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva