Péter B. Árpád / zaol.hu | 2022.10.19. 14:00
Változik a forgalmi rend Keszthelyen
Számos forgalmirend-változás lépett életbe az elmúlt hetekben Keszthelyen. Bár az első tapasztalatok kedvezőek, nem árt figyelni az új közlekedési táblákat.

Új KRESZ táblák

A keszthelyi önkormányzat szeptember végi ülésén döntött a jórészt lakossági kezdeményezésre indult változásokról, amelyeket a hatóságokkal is egyeztettek a határozat előkészítése során. Számos tábla került ki a városban és több helyen átfestették a burkolatokat is. A visszajelzések alapján a keszthelyiek összességében elégedettek a változásokkal, amiket már nagyon hosszú ideje kértek.

A Vaszary Kolos utcához csatlakozó mellékutcákba elsőbbségadás kötelező táblák kerültek, így ott megszűnt a jobbkéz-szabály. Emellett egyirányúvá vált a Rákóczi utca Kazinczy és Petőfi utca közötti szakasza, és ezzel együtt az utóbbi felől érkezőknek lett elsőbbségük.
A Honvéd és a Madách utca kereszteződésében lévő elsőbbségadás kötelező háromszöget stoptáblára cserélték, emellett több helyen áthelyezték a sebességcsökkentő bordákat: van, ahol felszedték, máshová pedig telepítettek fekvőrendőröket.

Forrás: pixabay

Manninger Jenő polgármester szerint a változásokhoz gyorsan alkalmazkodtak a közlekedők, és a többség változatlanul óvatosan közlekedik ezeken a helyszíneken. A jövőben is minden évben felülvizsgálják a forgalmi rendet, s továbbra is várják a lakossági ötleteket, igényeket.

Tömegközlekedéssel is eljuthatsz a Balatonra! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


Nyitókép: shutterstock
Forrás: zaol.hu

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva