likeBalaton.hu | 2022.11.26. 16:00
Vasárnap Keszthelyen is fellobban az első láng
Ünnepi programok, díszkivilágítás, téli finomságok, városi betlehem és fotópontok a Fő téren. Karácsonyváró rendezvények a város további helyszínein. Az adventi és karácsonyi programkínálatban te is megtalálod a kedvére valót Keszthelyen!

A Nyugat-balatoni őszi-téli programkínálat egyik leglátogatottabb és legkedveltebb rendezvénye az Advent és karácsony Keszthelyen, melynek központi helyszíne a város ünnepi díszbe öltözött Fő tere. A látványos fénydekorációk, a városi karácsonyfa és betlehem, a fotópontok és a gasztronómiai kitelepülők gazdag kínálata egészen vízkeresztig várja az érdeklődőket.

Fotó: Belovári András

Az ünnepi hétvégéken, valamint Mikulás napján és Szilveszterkor a rendezvénysátor is megtelik élettel. Gyermekműsorok, játszóházak, a helyi iskolák bemutatói és koncertek szórakoztatják a közönséget a délutáni és esti órákban. Advent negyedik vasárnapján a Keszthely TV egész délutános élő műsorral kedveskedik a város és a térség lakóinak. A karácsonyváró időszak csúcspontja a négy adventi vasárnap ünnepi gyertyagyújtása, ahol a történelmi egyházak képviselői szolgának lelki útravalóval és a keszthelyi kórusok, énekkarok adnak műsort.

 

 

A város további helyszínein is változatos lesz a programkínálat. A templomokban, a múzeumokban, a könyvtárban és a színházban ünnepi hangversenyek, játszóházak, kiállítások, előadások, filmvetítés, táncház és sok egyéb program kerül megrendezésre ebben a több mint egy hónapos időszakban. A programok többsége díjmentesen látogatható. Az energiaárak emelkedése miatt az eddigieknél valamivel szerényebb lesz a karácsonyváró programkavalkád, s ugyanez igaz a díszkivilágításra is, de minden a jól bevált gyakorlat szerint működik majd a következő négy hétben, segítve az ünnepi készülődést.

 

Keszthelyre tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Nyitókép: Belovári András

 Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva