Mihály Szilvia | 2021.09.02. 10:00
Zsibongás a keszthelyi Madárparkban
Gyere velünk egy sétára a Festetics-kastély kertjében található Madárparkba, nézd meg videóinkat, képeinket és relaxálj a szárnyasok zsibongására. Ha itt jársz, te is etetheted kézből a madarakat.

A keszthelyi Festetics-kastély kertjében található Madárpark nem csak arról különleges, hogy a legtöbb féle vízimadarat mutatja meg nekünk, itt kézből etetheted a tóban lubickáló vagy épp a parton totyogó szárnyasokat.

Odatogyognak hozzád a parton és a kezedből esznek
Fotó: Mészáros Annarózsa

Szó szerint a kezünkből esznek, nézd:

Természetesen csak a madárpark által adott táppal etethetjük őket, eszedbe ne jusson ropit, kukót vagy szendvicset, kenyeret dobni nekik.

Ezzel megbetegítheted ezeket az apró állatokat. Olvasd el, milyen kínokat okoz, ha kenyeret adsz egy hattyúnak.

Hihetetlen látvány a tó mellett guggolva figyelni, ahogy lakmároznak a zsibongó madarak:

 

– Megszámlálhatatlan madár van most a tóban.
– Ősszel értékesítjük a szaporulatot, lecsökkentjük a téli állományt – avat be a részletekbe Rigó Gábor, a Madárpark vezetője. – Bár nem célunk a madarak szaporítása, a természetes folyamatokba nem avatkozunk bele, de mint minden állatkert és magántenyésztő, mi is kiárusítjuk a szaporulatot.

Meg sem tudjuk számolni a madarakat
Fotó: Mészáros Annarózsa

 

A madaraink párban vannak, a tojó nem annyira mutatós, többnyire egyszínűek, szürkék, barnák, a hímek a színpompásak, ők a dominánsak, ők öltenek szép ruhát a párosodásra, násztáncra.

Októberben is érdemes lesz erre járni, addigra minden hím madár visszanyeri a színét. Most még egyszínűek, szépen lassan vedlenek vissza, vetik le a nyári tollazatukat. Itt télen lesz igazán színes a forgatag.

Egyetlen állatkertben sincs ennyi vízimadár, mint itt, szafari jellegű a bemutatásuk, van tér, lehetőség a mozgásra, imádnak a madaraink a tóban lubickolni, a parton totyogni.

A madarak is szeretnek játszani
Fotó: Mészáros Annarózsa

 

– Lesznek új fajok a parkban?
– Igen, nem csak értékesítünk, hanem vásárolunk is hazai védett fajokat, böjtiréce, csörgőréce és a fokozottan védett vörösnyakú lúd beszerzését tervezzük. Újra szeretnék fekete nyakú hattyút is.

Új fajok is érkeznek a parkba
Fotó: Mészáros Annarózsa

Ha fáradt vagy, merülj el a madarak látványában, pihenj egy kicsit:

 

Nézd meg a Madárparkban készített képeinket:

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva