A 20. század Amerikájának zenéje négy klarinéton
Helyszín Keszthely, Kastély utca 1
Időpont
A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Zeneművészeti Intézete nagy örömmel folytatja a 2017 tavaszán, a Potenton Alapítvánnyal közöz szervezésben útnak indított regionális kamarakoncert-sorozatát Somogy-, Tolna-, Baranya- és Zala-megye kis és nagyvárosaiban, összesen 14 helyszínen.

Célunk az, hogy a régió zenebarátait és a reményeink szerint jövőbeli zenebarátait olyan rendkívüli produkciókkal ismertessük meg, melyre a város kiemelkedő zenei kínálata mellett is ritkábban nyílik lehetőség-tudtuk meg a fellépőktől. Elsősorban szólóhangszerre, énekhangra írott művek és kamarazene kerülnek bemutatásra, szonátaestek, dalestek, kamarazenekari estek formájában.

Koncertsorozatuk a Pécsi Tudományegyetem Zeneművészeti Intézetének kiváló művészi produkcióiból táplálkozik. Liszt- és Kossuth-díjas nemzetközi hírű művésztanáraink és a felnövekvő új művészgeneráció alkotják a fellépő kamaraegyütteseket.

A keszthelyi hangversenyen a Festetics-kastély Tükörtermében Arnóth Zoltán klarinétművész és a PTE Zeneművészeti Intézet klarinét szakos hallgatói lépnek fel.

Műsoron Bernstein, Gershwin és Joplin művei!

Műsor:
Bill HOLCOMBE: Tiger Rag
Scott JOPLIN: Ragtime Portrait
Duke ELLINGTON: Doin’ the Woom-Woom
Lino FLORENZO: Latin-amerikai táncok
George GERSHWIN: Lisa
George GERSHWIN: Oh, Lady be good
Leonard BERNSTEIN: Amerika

A belépés ingyenes!

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva