Biblioterápia a Festeticsekkel
Helyszín Keszthely, Kastély utca 2
Időpont
Különleges, esti bejárásunkon fehér kesztyűt húzunk és egy titkos ajtón keresztül belépünk a keszthelyi Festetics család könyvtárába.

A történelem különös fordulataként a Festetics-kastélynak ez a helyisége érintetlenül vészelte át a huszadik századot. A könyvritkaságok és titkos ajtók között barangolva átélhetjük a korabeli arisztokrácia mindennapjait, amikor a fa csigalépcsőn sétáltak le a könyvtárba, és hadibeszámolókat vagy könnyedebb lektűröket olvastak a bársonyszékekben.

Fedezzük fel együtt a Balatonnak ezt a varázslatos szegletét, ahol megismerjük, hogyan működött egy főúri könyvtár, lehetett-e késni a „kikölcsönzött” könyvekkel, mit kártyáztak el a könyvtár kincsei közül, és vajon hogyan menekülhetett meg a pusztulástól az ország egyik legfontosabb gyűjteménye.

A sétákat Hargitainé Vári Éva könyvtáros, történelem-német szakos tanár vezeti.

Ezer szállal kötődöm ehhez a városhoz-meséli. Itt születtem, itt érettségiztem, a szegedi egyetemi évek után ismét visszatértem. Az ország egyik legszebb könyvtára a munkahelyem, ahol a régi könyvek rejtett csodáit is kutathatom. Személyes érdeklődési területem Festetics György iskolapolitikája, amely egyik diplomadolgozatom témája is volt.

A séta 120 perces

Ára: 5.190 Ft

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva