Író-olvasó találkozó Fehér Bélával | Keszthely
Helyszín Keszthely, Zeppelin tér 3
Időpont
A Miriam Rosenblum és a Kozma-kvintett c. regény bemutatója. A könyvet ajánlja Szálinger Balázs költő.

„Egy napon Kozma azzal a javaslattal állt elénk, hogy alakítsunk kvintettet. Így tudtuk meg, mi az a kvintett. Az, hogy öten vagyunk, öt zenészek. De nem külön-külön, hanem együtt. Pénzbe nem kerül, üsse kő, kezet fogtunk, megalakultunk. Három fúvós, egy vonós, egy dobos.”

Fehér Béla új regénye mozgalmas és melankolikus történelmi tabló a 13. század végéről. A regény elbeszélője a Kozma-kvintett egyetlen életben maradt tagjaként emlékezik vissza eseménydús életére, melynek hátterében felsejlenek a kaotikus és vad hatalmi játszmák, a történelemnek kiszolgáltatott kisember küzdelmei. Az eldugott falvakban és a királyi lakomákon egyaránt otthonosan mozgó zenekar Kun László eljegyzésén ismeri meg Anjou Izabella nevelőnőjét, Miriam Rosenblumot, és ez a találkozás egy életre megrendíti a férfiakat.
A regény elbeszélése szerint a Kézai Simontól kapott íróállványon megszülető kézirat szatirikus, pergő történet és megtört számvetés a szépség iránt mindig megújuló vággyal is, amelyet csak a művészet tud enyhíteni.

 

 

Keszthelyre tömegközlekedéssel is lejuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva