Kalandozások múltban, jövőben, titkos helyeken
Helyszín Keszthely, Kastély utca
Időpont
Barokk tánc, ördögi denevérek, Szent Iván éji máglyagyújtás, kalandozások múltban és jövőben – ezek is várnak a Múzeumok Éjszakája látogatóira Keszthelyen.

Megelevenedik a múlt: zene és tánc a kastélyban

A Helikon Kastélymúzeumban 18 órától koncertek, barokk táncest, a parkban hintózási és lovaglási lehetőség lesz, éjfélkor pedig a fényjáték varázsolja el a nézőket. A hintókiállítás mellett lovas program és egy 1914-es Ford T modell is megtekinthető lesz. A Vadászati Múzeumban 20 órakor nyílik meg Kércz Tibor Fehér vadon című fotókiállítása, majd egy antarktiszi fotósexpedícióról szóló filmet vetítenek, s az Amazon Ház látogatóközpont kiállítása is várja a közönséget.

Az Amazon Ház Látogatóközpont a főúri utazásokat mutatja be
Fotó: Zalai Hírlap-Keszey Ágnes/archív

Zenei időutazás a belvárosban

A Belvárosi Múzeumok is nyitva lesznek az éjszaka folyamán: a Nosztalgia és Giccsmúzeumban zenei időutazás várja a vendégeket fonográfokkal és gramofonokkal, a Babamúzeumban pedig Balogh Eszter ólomüvegművész tárlata is látható.

Méhek és denevérek titokzatos világa – avagy természet a múzeumban

A Balatoni Múzeumban két kiállítás köré szerveznek programokat.
18 órakor alkotóműhely kezdődik, s mézet is lehet kóstolni, fél héttől a gyerekeket várják bábelőadásra.
19.30-kor nyílik meg a Zala, a méhek terített asztala című tárlat,
21 órakor pedig a denevéreket bemutató kiállításhoz kapcsolódva A denevérek ördögi ikonográfiájáról tart előadást Gyanó Szilvia néprajzkutató.
22 órakor kezdődik a Halhatatlan szeretők című film vetítése,
23 órakor pedig bűvész show kápráztatja el a közönséget.
Az est folyamán folyamatosan indulnak tárlatvezetések az állandó és időszaki kiállításokon, Sylvia jósnő pedig a jövőről mesél.

A Balatoni Múzeumban a denevérekről szóló tárlat is főszereplő lesz a Múzeumok éjszakáján
Fotó: Zalai Hírlap-Keszey Ágnes/archív

Muzsikaszó és tánc a Szent Iván éji máglya mellett

A Georgikon Majortörténeti Kiállítóhelyen népi játékok, állatsimogató várja a gyerekes családokat, a vendégek megismerkedhetnek furfangos növényekkel és a népi orvoslással, megtekinthetik a veterán mezőgazdasági gépeket működés közben. 19 órakor meggyújtják a Szent Iván éji máglyát, éjszakába nyúlik a muzsikaszó és lesz táncház, borkóstolóval egybekötött előadásra és tárlatvezetésre is várják a látogatókat.

A Georgikon Majormúzeumban működés közben is láthatnak régi gépeket a látogatók
Fotó: Zalai Hírlap-Keszey Ágnes/archív

Séta titkos helyeken
A Vajda János Gimnáziumban kiállítás nyílik az iskola épületének eredeti terveiből, 19 órakor vetítéssel egybekötött pódiumbeszélgetés kezdődik egykori premontrei diákokkal, 21 órakor pedig vezetett túra indul a templom, a rendház és a gimnázium titkos helyeire.

Tárlatvezetések és borkóstoló
A szervezett programokon kívül is nyitva lesz több kiállítóhely: a Rádió és Televízió Múzeum és a Kályhák háza tárlatvezetésre, a Bacchus Bormúzeum borkóstolóra várja a vendégeket.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva