Krausz Andrea | 2024.03.12. 08:00
Új sétányokkal és félmillió tulipánnal indul nemsokára a kőröshegyi tulipánszüret
Húsvétkor nyit a Kőröshegyi Levendulás, ahol elsőként nárciszszüretre várják a kirándulókat. Az átlagosnál melegebb időjárás miatt korábban kezdődik a tulipánszüret is, melynek indulását április 4-re tervezik.

A Kőröshegyi Levendulásban már lázasan készülnek a tavaszi nyitásra. A meleg időjárásnak köszönhetően kihajtottak a nárciszok és a tulipánok. A virágzásra még néhány hete várni kell.

– Az már biztos, hogy húsvétkor kinyitja kapuit a Kőröshegyi Levendulás, nárciszszürettel kezdünk, és az is elképzelhető, hogy néhány korai tulipánfajta is szedhető lesz

– mondta a likeBalaton.hu-nak Szabó Lajos, a látványkertészet tulajdonosa.

Hamarosan ilyen színekben pompáznak a tulipánok a Kőröshegyi Levendulásban
Fotó: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

Beindult a növekedés

Szabó Lajos azt is elárulta, hogy a meleg idő miatt a növények fejlődése két héttel előrébb tart, mint korábban. De egy esetleges hideg időszak visszafoghatja a növények fejlődését.

A húsvéti nyitás után, április 4-re jósolják a tulipánszüret megkezdését, ami idén már a nyolcadik alkalommal várja az érdeklődőket.

Ezúttal is lesznek szelfipontok, valamint olyan virágsorok, amelyeket nem lehet leszedni. Az elkülönített tulipánmező garantálja majd a fotók színpompás hátterét.

A tavasz illata
Fotó: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

Új sétány és félmillió pompás tulipán

– Nagyon látványos virágzásra számítunk. Idén is félmillió tulipán bont szirmot. Ősszel közel 50 félét ültettünk a világ legszebb tulipánjai közül válogatva, mindenféle színben.

Versenyt futunk az idővel, ugyanis a levendulás útjai idén kőburkolatot kapnak, és nagyon igyekszünk, hogy a fejlesztéssel elkészüljünk a nyitásra

– árulta el Szabó Lajos, aki hozzátette, új területre került az ültetvény. Közvetlenül a parkoló mellett található mostantól a tulipános, így könnyebb lesz a megközelítése.

Nyitókép: Krausz Andrea

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva