Szaniszló Hajnalka | 2021.12.16. 08:00
A sikeres zenész balatoni karácsonya Kővágóörsön
Jobbágy Bence mesél balatoni karácsonyokról és a téli Balaton szépségéről.

Miért költözik egy sikeres zenész Kővágóörsre?

Miért túrja a földet a feleségével együtt a családi gazdaságban? Egyszerű. Pörgés helyett Balaton-part, nagyüzem helyett maga termelte zöldségek, a természet közelsége. Ez most az életük. Jobbágy Bencéé és a feleségéé. Szívmelengető beszélgetés.

Bence kedvenc karácsonyi étele

– Ez a sütőtök-krémleves nálunk nem csak karácsonykor, hanem az egész őszi-téli szezonban sláger. A receptet a feleségemtől tanultam. Az utóbbi időben én is kedvet kaptam a főzéshez. Régen sem voltam nagy ragadozó, mostanában pedig kifejezetten ritkán fogyasztok húst. Keresem a fenntartható megoldásokat, ezért gyakran kerül az asztalra vegetáriánus vagy vegán ünnepi étel – kezdte karácsonyi gondolatait Jobbágy Bence.

Vegán sütőtök-krémleves kővágóörsi módra

Hozzávalók:

1 db közepes sütőtök
2 db nagyobb sárgarépa
2 evőkanál olívaolaj
1 egész narancs leve
1 mokkáskanál őrölt kömény
2 mokkáskanál fahéj
1 mokkáskanál füstölt paprika
1 mokkáskanál szerecsendió
1 kis darab gyömbér
2-3-ek méz
200 ml kókusztej
7-8 dl víz

Elkészítés:

A sütőtököt és a répát nagyobb darabokra vágjuk és sütőpapírral kibélelt tepsiben, 250 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. A sütőtököt óvatosan kiszedjük a héjából, majd a répával együtt olívaolajon megfuttatjuk. Gyömbérrel és a fűszerekkel ízesítjük, majd hozzáadjuk a narancs levét, a mézet és a kókusztejet. Felöntjük vízzel és forrásig melegítjük. Levesszük a tűzhelyről és botmixerrel krémesre aprítjuk. Pekándióval és tökmagolajjal díszítve tálaljuk.

Fotó: Jobbágy Bence családi

Fotó: Jobbágy Bence családi

 

Kővágóörsön is a családdal töltött minőségi idő a legfontosabb karácsonykor

– A karácsonyt idén is a családommal töltöm. Sokan vagyunk és messze élünk egymástól. Így az ünnepi időszaknak is turné-jellege van. Ilyenkor azokat a rokonokat is meglátogatom, akikkel egyébként ritkán találkozunk. Épp ezt szeretem a karácsonyban. A rengeteg ajándék és ennivaló néha eltereli a figyelmet a lényegről. Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy a karácsony a szeretet ünnepe. Fontosnak tartom, hogy ezt az időszakot arra használjuk, hogy minőségi időt töltsünk szeretteinkkel – folytatta Jobbágy Bence.

Fotó: Jobbágy Bence családi

Fotó: Jobbágy Bence családi

 

A dal, amely karácsonyi hangulatba hozza Bencét

– Nem kifejezetten karácsonyi dal, de évekig játszottuk a Kodachrome-al a karácsonyi vásárokon és mindig különösen meghitt hangulata volt – mondta a zenész.

 

Jobbágy Bence és a téli Balaton

– Néhány éve a Balatonhoz költöztünk. Eleinte sokan aggódtak azért, hogy a szezonon kívül unatkozni fogok, de ők valószínűleg még nem látták a téli Balatont. A tónak ezer arca van és a legszebbet ilyenkor mutatja. Néhányan bevállalják, de én egyelőre ódzkodom a téli fürdőzéstől, így marad a séta a parton, az üldögélés a mólón és persze a kirándulás a környező tanúhegyekre – zárta gondolatait a zenész.

Ha érdekel, hogy a többi hazai sztár hogyan ünnepel karácsonykor, itt keresgélj.

Fotó: Jobbágy Bence családi

 

Nyitókép: Jobbágy Bence családi

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva