Káli Art Park
A Balaton-felvidék térsége nyitott és befogadó a kortárs képzőművészet iránt, melyet számtalan projekt és kezdeményezés bizonyított már eddig is. Azonban a kortárs szobrászat megjelenése mostanáig váratott magára, éppen ezért 2021-től – a Káli Art Inn szálloda területén, különállóan kialakított parkban – kortárs szobrászművészek számára nyújtanak lehetőséget a bemutatkozásra. Pályázat keretében választják ki azokat az alkotásokat, melyeket egy éven át meg lehet majd tekinteni. A kiállítást a szállóvendégeken kívül, a nagyközönséget is látogathatja, minden nap 10-18 óra között.
A pályázattal hagyományt szeretnénk teremteni. Minden évben a nyertes szobor a kiállítás után is ott marad és a Káli Art Inn szálloda kertjét fogja ékesíteni.
A Káli Art park látogatása ingyenes.
A KAP életrehívói így írnak a helyről: „Szeretjük a képzőművészetet, szeretünk szép műalkotásokkal élni, ezért megálmodtunk egy parkot, ahol mindenki tölthet egy kis minőségi „énidőt” a szobrok társaságában. Élvezheti a Káli-medence speciális kisugárzását, belélegezheti a frissítő levegőt, átélheti az érzést, melyet egy szóval, kalifeelingnek nevezünk. A szobrokat, melyeket a parkban elhelyezünk, kortárs magyar művészek készítették és mi pályázat útján választottuk ki, melyek láthatóak majd a kertünkben. A kiállítás időszakosan lesz megtekinthető.”
A kortárs művészeti parkról szóló cikkünket itt olvashatod
Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva