veol.hu | 2022.09.03. 09:00
Játékfesztivál a Balaton-felvidéken
Csúzlizás, pétanque, matchbox-verseny, e-bike kincskereső, lavosball, koncertek és előadások is várják az érdeklődőket szeptember 3-án, szombaton és 4-én, vasárnap a településen és Barnagon.

A Játékfesztivált először szervezik meg Vöröstó és Barnag festői környezetében hétvégén. A rendezvényre főképp olyan felnőtteket várnak, akik szeretnék megtapasztalni a közösségi játék élményét, és felfedeznék a Balaton-felvidéki falvak rejtett kincseit, legyen szó biciklis kincskeresésről, matchbox-versenyről, papírrepülő-röptető bajnokságról vagy csoportos kvízestről.

Fotó: Vöröstói Játékfesztivál hivatalos

A Játékfesztivál a helyi családok már évek óta ápolt hagyományából ered: az egymást jól ismerő, a településekhez több évtizede kötődő vöröstói lakók esténként az összeérő kertek alatt gyűltek össze, hogy együtt fedezzék fel újra a közös játék örömét. A látogatókat sok más mellett e-sport, pétanque, sárkányeregetés, kincskereső, pedálos kisautók versenye és footgolf (lábgolf) is várja.

 

 

A programon a hagyományos mellett több újító játékkal is találkozhatnak az érdeklődők, például a Rubik-kocka rokonával, a lavosball-lal, amely Szabolcs János innovációja, és ami a 2020-as Budapesti Design Héten Terv kategóriában elnyerte a Magyar Formatervezési Díjat. A rendezvényt Tóth Benedek programigazgató álmodta meg, a Játékfesztivált a vöröstói ötletgazdák felkérésére a Hangvető szervezi a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával.

 

A Balaton-felvidékre tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


 

Forrás: veol.hu
Nyitókép: Vöröstói Játékfesztivál hivatalos

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva