Krausz Andrea | 2022.07.26. 07:00
A siófoki legókiállításon kedvet kapsz az építéshez
20 profi legóépítő 1 millió építőkockából alkotta meg azt a kiállítást, amely gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt élményeket kínál Siófokon. Kedvencünk a hatalmas modern város, mely körül vonat robog.

A Kockajáték Club tagjai olyan felnőttek, akik szabadidejükben legóznak. Vannak, akik a MOC hívei. Ez a My Own Creation kifejezésből származik, ami annyit tesz, hogy saját alkotást készítenek. Egyedi építményeiket programokkal tervezik meg, az apró kockákat az Inteneten „vadásszák” össze, és ha kell, krómozzák az elemeket.

Egy Legó repülőtér is helyet kapott a modern város mellett
Fotó: Krausz Andrea

 

– Építünk mindent. Egy időben a LEGO-nak is készítettünk bemutatójelleggel vitrineket áruházakba, de az nem nagy kihívás. A szetteket összepakolni és jópofa körítést csinálni hozzá, az már egy más feladat – mesélte a kiállítás helyszínén Uhrovszky László, a Kockajáték Kft. ügyvezetője, a kiállítás szervezője.

– A hobbitervezők a tökéletességre törekszenek. Látható, hogy el is érik. Építményeiket dizájnolják, tuningolják.

Még a tenyérnyi modellek, például a kisautók is életre kelnek – mutatja az ügyvezető a jordán Firas Abu Jaber járműveit.

A titok a tökéletes illesztésekben és a krómozásban rejlik
Fotó: Krausz Andrea

 

De van itt még sokféle látványosság. Például tengerparti életkép, sarkvidék kutatóállomás, téli falu manógyárral, viking vár, vagy a kiállítás fő látványossága, a modern város, ami egy hatalmas asztalon magasodik. A klubtagok összedolgoztak, és egymáshoz illesztették a házakat, utakat.

Van felhőkarcoló, repülőtér, szabadtéri színpad, toronyház-építés daruval. A város körül vonat robog.

A hatalmas építményt vaskeretben, blokkokban szállították a helyszínre, a Gábor Dénes Főiskola Siófoki Campusának dísztermébe.

Az építőkockázás szeretete

Egy legókiállítás nem arról szól, hogy mi milyen ügyesek vagyunk. Úgy kell összeállítani, hogy szerepeljenek benne készletek és saját alkotások is.

De a legfontosabb, hogy átadjuk az embereknek az építőkockázás és az alkotás szeretetét, a gyerekek pedig szerepjátékokkal tudjanak hozzá kapcsolódni

– mondta Uhrovszky László, aki saját darabjait is megmutatta. Kedvencei a Star Wars-filmek figurái. R2D2 és krómozott C-3PO, a Tatooine-bolygó homokszínű épületei birodalmi helyőrséggel, űrsiklóval, lépegetőkkel, járművekkel, amik között vannak saját építmények is.

R2D2, a krómozott C-3PO és más Star Wars szereplők
Fotó: Krausz Andrea

 

Ha kedvünk van hozzá, a kiállítás ideje alatt (augusztus 21-ig) mi magunk is legózhatunk. A szabadépítős részlegen az animátorok segítenek. Egy-egy masszívabb építményt (autót, repülőt) pedig a még kezünkbe is adnak, hogy közelebbről is megcsodáljuk a mesteri illesztéseket.

További fotókért katt a képbe!

 

Nyitókép: Krausz Andrea



 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva