likeBalaton.hu | 2021.06.17. 08:00
Teljes a 9. Paloznaki Jazzpiknik programtáblája
Az idei line up-ban olyan világhírű sztárok és formációk szerepelnek, mint Mario Biondi, az Al McKay’s Earth, Wind and Fire Experience, Candy Dulfer, vagy a Kraak&Smaak.

Három nap jazz, funk és soul, a nyári piknik élményével együtt a Jazzpikniken. Az idei line up-ban olyan világhírű sztárok és formációk szerepelnek, mint Mario Biondi, az Al McKay’s Earth, Wind and Fire Experience, Candy Dulfer, vagy a Kraak&Smaak. A nemzetközi előadók mellett a magyar jazz élvonala is képviselteti magát; olyan művészekkel találkozhat a közönség, mint Saya Noé, a Swing á la Django, a Sárik Péter Trió & Falusi Mariann, vagy az Amoeba Band. ’Nekem a Jazzpiknik’ névvel Paloznakon debütál a Jazzpiknik és a Nekem a Balaton kollaborációján alapuló kollekció, a limitált szériában a nyári szezon elengedhetetlen darabjai találhatók meg. Mint minden évben, a Paloznaki Jazzpiknik most is segíti bevétele egy részével a rászorulókat: idén az Együtt az Autistákért Alapítványt támogatja a fesztivál.

Teljes program itt.

Fotó: Paloznaki Jazzpiknik hivatalos

Fotó: Paloznaki Jazzpiknik hivatalos

A Fábián Juli Színpadon örömzenél a magyar jazzélet színe-java

Fábián Juli a kezdettől fogva fontos szerepet töltött be a Jazzpiknik életében; Juli személyisége és energiája része volt és marad is a fesztiválnak – nyilatkozta Valde Orsolya, fesztiváligazgató. Az énekesnő a Jazzpiknik indulása óta hajtóereje és múzsája volt a pikniknek, így az emlékére a korábbi kis színpadot – ahol anno debütált Paloznakon – 2018-ban átkeresztelték Fábián Juli Színpadra. Itt lépnek fel minden évben a magyar jazzélet jeles művészei, hogy a nemzetközi fellépők mellett a hazai jazz élvonala is képviseltesse magát.

Olvastad már a fesztiváligazgatóval, Valde Orsolyával készített beszélgetésünket? Itt megteheted.

Rúzsa Magdi is fellép a Jazzpikniken, nézd meg itt.

 

Nekem a Jazzpiknik – a Balaton szerelmeseinek kollaborációja

Nekem a Jazzpiknik névvel Paloznakon debütál a Jazzpiknik és a Nekem a Balaton kollaborációján alapuló kollekció, a limitált szériában a nyári szezon elengedhetetlen darabjai találhatók meg. Ördög Nóra és Nánási Pál szerelemprojektjével, a Nekem a Balatonnal bútorozik össze idén nyáron a Jazzpiknik; a fesztivál alatt a paloznaki dűlőkben állomásozik Nánásiék truck-ja, ahol a szokásos gondosan összeválogatott termékek mellett egy limitált kiadású kollekció is megtalálható lesz.

Mörk koncertjének részleteit itt találod.

 

A Jazzpiknik az autizmussal élő rászorulókat segíti bevétele egy részével

Mint minden évben, a Paloznaki Jazzpiknik most is segíti bevétele egy részével a rászorulókat. Idén az Együtt az Autistákért Alapítványt támogatja a fesztivál. Teremtsünk biztonságos világot az autisták számára! Az autizmus sokakat elszigetel a környezetüktől, azonban együttes erővel segíthetünk, hogy biztonságosabbnak érezzék a világot. Ez egyfajta spektrumállapot, mely közel 160.000 embert érint Magyarországon. Az Együtt az Autistákért Alapítvány célja, hogy egy olyan világot teremtsen, amelyben az autisták a legjobb önmagukká válhatnak. Ehhez társadalmi és egyéni szinten is változásokat kell elérniük. A Jazzpiknik támogatásával az alapítvány AUTTALENT 2021 – Együtt a tehetségekért! elnevezésű tehetséggondozó program tőkelapját növeli.

Három nap jazz, funk és soul, a nyári piknik élményével együtt: a Paloznaki Jazzpiknik lehetőséget nyújt, hogy

a festői szépségű Balaton-felvidéken, a fűben piknikezve, egyedi gasztro élményekkel gazdagodva, klubkoncerteket hallgatva, a jazz, a funk és a soul nemzetközi sztárjainak dallamával vezetve élvezzük a nyarat.

Idén létszámkorlátozás nélkül hallgathatja a fellépőket a közönség a Jazzpiknik négy színpadán. A rendelet szerint a pikniken kizárólag védettségi igazolvánnyal lehet részt venni – életkortól függetlenül –, a szervezők ennek megfelelően készülnek.

Tudj meg még többet a fesztiválról, böngészd a fellépőket és az egyéb kísérőprogramokat itt.

Fotó: Paloznaki Jazzpiknik hivatalos

Fotó: Paloznaki Jazzpiknik hivatalos

 

A jazz széles spektrumán mutatkoznak be a hazai előadók is a Jazzpikniken

A nemzetközi fellépők mellett a jazz széles spektrumán mutatkoznak be a magyar szekcióban a műfaj jeles hazai képviselői a Fábián Juli; az Audi Jazz Stage és a Taittinger Jazz és Pezsgőbár színpadokon. Jegyek és bérletek még kaphatók minden kategóriában, a napijegyek mellett két- és háromnapos bérletek, illetve VIP-jegyek és bérletek is vásárolhatók. A bérlettel mindhárom napon kapunyitástól hajnalig tiéd a jazz.

 

Nyitókép: Candy Dulfer
Fotó: Paul Bossenmaier/Paloznaki Jazzpiknik hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva