veol.hu/Tóth. B. Zsuzsa | 2021.08.28. 20:00
Miért szeretjük a révfülöpi strandokat?
A nagyközségben – eltérően a legtöbb Balaton-parti településtől – nem egy központi nagy strandot találunk, hanem kettő között választhatunk.

A település két különböző pontján, két, stílusában kissé eltérő stranddal, a Szigeti és a Császtai stranddal várják a vendégeket.

Mindkét strandon jelentős fejlesztések történtek az elmúlt években, de a legnagyobb sikere talán a Császtai strandon létesített gyermekpancsolónak van, amely a kisgyerekes szülők célpontjává tette a település nyugati szélén, a kerékpárút szomszédságában fekvő fürdőhelyet.

Erősíti annak vonzását még a baba-mama szoba, a családi vizesblokk. A szülők által készített mesefigurák pedig jól illenek ehhez a hangulathoz. A strandon található vízi csúszdának köszönhetően sokan csak „csúszdás” strandként emlegetik a Császtait, ahol kedvelt a nagy, homokos strandröplabda- és strandfocipálya. A több mint fél évszázados, hatszögletű, gomba alakú kabinok a platánsor árnyékában ötvözik a múlt hagyományainak tiszteletét a mai igényekkel.

Hajót formázó, stílusos játszótér várja a gyerekeket
Fotó: Pesthy Márton/Napló

A Szigeti strand a község központjában van, zsákutcában, de a móló és a kikötői kiszolgálóegységek közelében.

Mégis csendes, barátságos. Különlegessége, hogy domboldalon fekszik, egyedi domborzata és a neve is emlékeztet arra, hogy egykor sziget volt. A domb az árnyékot adó facsoportokkal különleges hangulatot garantál, emellett a strand így nemcsak a vízparti napimádóknak nyújt ideális pihenőhelyet. Ehhez járul hozzá a fürdő területén a sok évtizedes múlttal bíró kertmozi.

Az önkormányzat Krizsán András építész tervei alapján huszonkét évvel ezelőtt építtette meg a településen tradicionális vörös homokkőből az új, félköríves fogadóépületet és kabinsort. A kiszolgáló létesítmények, büfék a déli oldalról nyitott belső térrel illeszkednek harmonikusan a balatoni környezetbe.

A nyaralóvendégek, fürdőzők mindkét révfülöpi strandot egyformán kedvelik. Sok a fürdők közös vonása, mégis más-más stílust képviselnek, ettől egyediek.

Forrás: Veol.hu
Nyitókép: Pesthy Márton/Napló

Itt megnézheted milyen lett a megújult Millenium kilátó!

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva