Tóth B. Zsuzsa | 2024.03.04. 10:00
Szabadtéri esküvőre alkalmas pavilon épül a révfülöpi rózsakertben
Megújul a nyolcezer négyzetméteres révfülöpi rózsakert, ahol a sok szép virágos ágyás mellett pihenésre, szabadtéri sportra, edzésekre, napozásra, piknikre alkalmas részt is kialakítanak. Emellett felépül egy pavilon, ahol szabadtéri esküvőt is tarthatunk.

A mintegy nyolcezer négyzetméternyi rózsakertben a mai modern ember igényeire szabott, mai tájépítészeti megoldásokkal, növényalkalmazással kialakított tér jön majd létre.
A projekt részeként kiépítik a közműveket és csapadékvíz-elvezető rendszert. A tervezett rózsaágyások könnyen körbejárhatók, a köztük lévő gyepfelületek is hozzáférhetők, fenntarthatók lesznek.

Létrehoznak egy olvasókertet a közepén pihenőfelülettel, nagy méretű, kényelmes fa fekvőpadokkal, körülötte évelő- és rózsafelületekkel.

E területrész rövidebb vagy hosszabb idejű sokrétű rekreációs tevékenységekre is lehetőséget ad. A piknikkert egy összefüggő nagy gyepes felület lesz, ahol e-bike töltővel felszerelt kerékpáros-pihenőt is kialakítanak. És lehetőség nyílik a szabadtéri sportra, edzésekre, napozásra, piknikre.

Menyegzőkert, történetek kertje, pihenőliget

A menyegzőkert a piknikkerthez csatlakozó, meghitt kertrész lesz.

Felépül ott egy pavilon, ahol szabadtéri házasságkötéseket is lehet tartani, mely a Balaton és a park látképével együtt csodás háttere lehet a romantikus eseményeknek.

Fotó: veol.hu/Tóth B. Zsuzsa

 

A korábbi park egy új területrésszel is bővül, a keleti oldal térkövezetét elbontják, helyén egy kellemes, romantikus sétaliget jön létre, amely a történetek kertje elnevezést kapta. Ezen a területen révfülöpi történetek ismerhetők meg kisebb méretű interaktív táblák segítségével.

A terület délnyugati sarokrészén egy nyugodt, természetközeli pihenőliget épül ki. Az évszakok kertjében a helyi természetes környezetet, a vízi flórát és faunát mutatják be. A beruházás pályázati támogatással valósul meg és erőteljesen dolgoznak rajta, hogy mielőbb elkészüljenek vele.

Forrás: veol.hu

Nyitókép: Illusztráció/Pixabay/Vitaly Kobzun

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva