Benkő Péter | 2024.05.20. 14:00
Szerelmek és vonatok – filmforgatás a révfülöpi állomáson
Hogyan tudnék élni nélküled…? – így szól Demjén Rózsi egyik méltán népszerű száma. Ám ezúttal egy év végére beharangozott musical címéről van szó, a filmforgatás május 15-én és 16-án zajlott Révfülöpön. A Demjénnel közös pont pedig annyi, hogy több száma is szerepel a filmben.

A Hogyan tudnék élni nélküled? című musical két fiatal mindent elsöprő szerelmének története. Örökzöld slágereket, látványos táncjeleneteket, érzelmes és szórakoztató moziélményt ígér az alkotócsapat. A két idősíkon játszódó film történetében a zenei karrierjében és magánéletében is megrekedt harmincas főhősnő egy ismeretlen férfi által írt levélköteget talál elhunyt nagyapja házában. A levelekből egy magával ragadó szerelmi történet rajzolódik ki 1989-ből, amikor a főhős édesanyja barátnőivel a Balatonnál nyaral, és közös életét tervezi az apja által számára kijelölt, és természetesen „minden szempontból tökéletes” vőlegényével. A lányok megismerkednek egy rockzenekar tagjaival… és mindent elsöpör a szerelem. A filmforgatás, na meg az alkotás főszerepében Törőcsik Franciska és Ember Márk.

Filmforgatás a korabeli hangulatot megidéző járművekkel

Filmforgatás a korabeli hangulatot megidéző járművekkel
Fotó: Harmati Marcell

S hogy mi köze ennek a vasúthoz? A forgatókönyv szerint a szereplők a buszról vonatra szállnak – persze a Zenevonat című szám kíséretében – a Balatonon játszódó résznél, Balatonföldváron. Így a révfülöpi vasútállomás, ahol a forgatás zajlott, átmenetileg Földvár állomásává alakult.

Elhozták a 260-as Ikarust is

Elhozták a 260-as Ikarust is
Fotó: Harmati Marcell

A buszt nem más, mint Béke Antal biztosította Polgárról, mégpedig egy sárga 260-as helyközi kivitelű Ikarust. A vasúti szerelvényt a MÁV-Start Zrt. adta, a mozdony a 2197-es „Csörgő” volt, ami Ferencvárosból érkezett a 19792-es Kék Hullám vonattal. Akik lelkesen útnak indultak, hogy ismét klasszik „Csörgős” vonatot fotózzanak a 29-esen, azoknak csalódniuk kellett, ugyanis a kultgép a szerelvény végén érkezett. A kocsi egy frissen felújított By típusú személykocsi volt, egyenesen Dombóvárról.

Átalakult a révfülöpi állomás, nem is kicsit

Átalakult a révfülöpi állomás, nem is kicsit
Fotó: Harmati Marcell

A forgatásra végül két napot szántak „Balatonföldvár állomásán”.

Fantasztikus volt hangulat a Balatonnál, a stáb, a táncosok, a biztonsági személyzet barátságosak, segítőkészek voltak, várjuk, hogy a moziban, a tévében láthassuk a már kész alkotást.

 

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


 

 

 

 

Forrás: veol.hu
Nyitókép: Harmati Marcell

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva