Krausz Andrea | 2024.04.30. 08:00
11 +1 program május 1-jén a Balaton körül
Nyárias meleg és ragyogó napsütés köszönt a Balatonra május 1-jén. A munka ünnepén a tó környékén is számos ingyenes programmal várják a családok. Mutatjuk a balatoni majálisokat, ahol többek között retró, kutyás, vagy palacsinta majálist épp úgy találhatunk, mint évadnyitót, vagy Balaton-parti pikniket.

Siófok

Május 1-jén Siófokon, a Hotel Magistern területén gazdag programkínálattal vár mindenkit a majális: Kovácsovics Fruzsina gyermekkoncertje, a Roxinház zenés műsora, a Padre432 és Szabó Ádám fellépése mellett szórakoztató családi futóverseny is színesíti a napot. A lufihajtogató bohóctól az ugrálóvárig, az arcfestés és gasztronómiai élvezetekig sokféle családi esemény várja kicsiket és a nagyokat.

Részleteket itt olvashatsz!

Fotó: Illusztráció/Shutterstock

Szántód

Szántódon a Csemetekert utcai Sport- és Szabadidőközpont ad otthont a majálisi ünnepségnek, ahol a szabadtéri játékok mellett íjászbemutató, néptáncosok és táncbemutatók szórakoztatják a közönséget. A szerda délutánt a hagyományos májusfaállítás koronázza meg, míg a helyszínen egész nap ingyenes ugrálóvár, íjászkodás, arcfestés és frissítők várnak mindenkit.

Részleteket itt olvashatsz!

Arcfestés is lesz május 1-jén Szántódon
Fotó: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

Balatonföldvár

A balatonföldvári Kulipintyó szabadtéri helyszínén május 1-jén bográcsozással indul a nap, amelyet egy gasztro show követ Madarász Ildikóval. Itt a húzott rétes elkészítését is megtekinthetik és megkóstolhatják a résztvevők. A délutánt Frici bohóc és Elizabeth bűvész gyermekelőadása, különböző művészeti csoportok bemutatói és a Blokk Duó retro pop-rock koncertje teszi feledhetetlenné.

Részletek itt!

Bográcsozással indul a május 1-je Balatonföldváron
Fotó: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

Balatonszemes

Balatonszemes május 1-jén egy egész napos programmal várja az ünneplőket. A kavalkád reggel egy gyerektornával kezdődik, majd főzőversennyel, játékos ügyességi vetélkedőkkel és színes gyermekműsorokkal folytatódik. Délután az Alma Együttes és a Red Hot Cherry koncertje mellett számos más szórakoztató tevékenység is helyet kap, úgy mint ugrálóvár, népi játszótér, csillámtetoválás és kézműves foglalkozások.

A részletekért kattints ide!

Egész napos programmal várják a majális résztvevőit Balatonszemesen
Fotó: Illusztráció/Mészáros Annarózsa

Balatonlelle

Hogy milyen egy retró majális? Balatonlellén megtudhatod, ahol a rendezvényparkban vidám versenyek és kézműves vásár kínál kikapcsolódást minden korosztálynak. Gyerekjátékokkal, játékos vetélkedőkkel, ínycsiklandó ételekkel és italokkal, valamint egy hangulatos utcabállal zárul a korabeli hangultar hajazó ünneplés.

Részletek itt!

Májusfa és a gyermekjátékok Balatonlellén, a Retro Majálison Fotó: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

Keszthely

Keszthelyen május 1-jén Balatoni Évadnyitót rendeznek, melyet cserkész fogadalomtétel, Balaton-díj átadás és fúvószene is színesít. A szórakoztató programok között helyet kap egy játszóház Tóth Adéllal, a Gyöngyözön együttes gyermekkoncertje, az Airforce Tánciskola bemutatója, valamint Szalonna és Bandájának koncertje. Emellett táncház, kézműves vásár, gyermekjátékok, légvárak és gasztronómiai kínálat is csábítja a családokat.

A részletekért kattints ide!

Csábító programok május 1-jén Keszthelyen
Fotó: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

Badacsony

Ha balatoni majális, akkor Badacsony! A táj és a jó borok mindenkit elvarázsol. 50 éve hagyomány, hogy május 1-jén az ország minden részéből Badacsonytomajra zarándokolnak el a diákok és a fiatalok. Ilyenkor több ezer ember fogadására készülnek fel a településen, ahol elsősorban a vendéglátóhelyeket, borászatokat keresik fel a vendégek. Fonyódról is olyan tömegek érkeznek Badacsonyba, hogy a hajózási vállalat sűrűbb menetrenddel indítja a hajóit.

Részeletek itt!

Fotó: Illusztráció/Pixabay

Balatonakali

Balatonakali május 1-jén újra otthont ad a hagyományos majálisnak és a különleges gumicsizma hajító versenynek, amely már negyedik éve hozza össze a versenyszellemet és a jókedvű közönséget. A Művelődési Ház kemencés kiülőjében nem csak a hajításé, de a termelői piac és a népi játékpark is garantálja a családi kikapcsolódást, különösen a gyerekek számára.

Részletek itt!

Gumicsizma hajító verseny is lesz a majálison
Fotó: Illusztráció/AI

Balatonfüred

Május 1-jén Balatonfüreden ünnepélyes keretek között avatják a város új büszkeségét, a Helytörténeti Gyűjteményt, amely nemcsak kutatószolgálatot, de látványtár-kiállítást és zeneműtermet is kínál az érdeklődőknek. A Kossuth utcában egész napos program színesíti az eseményt: a Mosolyvár játszóház, a Mesekocsi Színház előadása, és a gyermek futóverseny mellett bemutatkoznak a helyi értékek is. A jó hangulatról Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekarának térzenéje, és Dervalics Róbert koncertje gondoskodik.

Részletek itt!

Balatonfüred
Fotó: Krausz Andrea

Csopak

Május 1-5. között a csopaki strand parkolójában kerül megrendezésre a Palacsintamajális és Grillparádé, valamint Kézműves Vásár, ahol a kulináris élvezetek mellett borkóstolóval, pálinkával és sörkülönlegességekkel várják a látogatókat. A gyerekek szórakoztatásáról játszósarok, kézműves foglalkozások és interaktív gyerekzenekarok gondoskodnak, miközben a kézműves piac tökéletes helyszínt nyújt a hétvégi családi programokhoz; a belépés ingyenes és a helyszín kutyabarát.

Részletek itt!

Kihagyhatatlannak ígérkezik a Palacsintamajális Csopakon
Fotó: Pixabay/RitaE

Balatonalmádi

Piknik a Parton és majális Balatonalmádiban, a Szent Erzsébet ligetben. A tánc világnapja alkalmából színes színpadi programok veszik kezdetüket a ligetben. Délután zenei koncertek, karate bemutató és mesekoncert szórakoztatja a közönséget. A napot az Enikő Parti piknikzáró koncertje koronázza meg, mindeközben ugrálóvár, kézműves foglalkozások és finom ételek teszik teljessé a kínálatot; ne feledkezz meg a plédről sem a kényelmes piknikezéshez!

Részletek itt!

Pikniknek ad helyet a balatonalmádi partszakasz
Fotó: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

+ 1 Siófok – Majális az állatmenhelyen

Töltsd a május 1-jét a siófoki állatmenhelyen, ahol kutyasétáltatással és örökbefogadási lehetőséggel várnak mindenkit 10 és 16 óra között. A programban kutyás bemutató, tombola, valamint légvár, csillámtetoválás, és egy kiváló büfé is szerepel. Ez utóbbiban lángos és süti is vár minden állatbarát családot.

Részletek itt!

Együtt majálisoznak kutyák és emberek Siófokon
Fotó: Pexels/RK Jajoria

 

 

 

 

Nyitókép: Illusztráció/Pixabay

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva