MW | 2023.09.08. 10:00
190 km: SUP-pal evezte körbe a Balatont, most Norvégiában evez 500 km-t
190 km-t tett meg a Balatonon SUP-pal, most pedig Norvégiában teljesít 500 km-t Kovács László extrém sportoló.

2021-ben jó ügy érdekében evezte körbe egy SUP-on a Balatont Kovács Norbert balassagyarmati extrém sportoló és profi teljesítménytúrázó.

Fotó: Kovács Laci extrém sportoló és profi teljesítménytúrázó Facebook/nool.hu

 

A balatoni túra alatt adományokat gyűjtött a beteg gyermekek gyógykezelésére

Az extrém sportoló október 2-án indult el egy SUP-pal Csopakról nyugati irányba, majd 50 kilométer megtétele után eljutott a Pálkövi strandig. Másnap innen indult Vonyarcvashegyre, hétfőn pedig meg is érkezett Keszthelyre. A 190 kilométer hosszú út végül október 6-án ért véget Csopakon.

– A Sup a nagy felülete miatt könnyen sodródik, ugyanakkor lassabb és kiszámíthatatlanabb, mint a hozzá hasonló eszközök. A túra során a legnagyobb gondot a szél okozta. Volt olyan nap, amikor egyszerűen befújt a nádasba, míg máskor a széljárás miatt csak egy oldalon tudtam evezni. A szembe szél által keletkezett hatalmas hullámok miatt pedig a deszkán maradás is gondot okozott. De ezek sem akadályoztak meg abban, hogy teljesítsem az utamat, mindössze nagyobb figyelmet igényelt a feladat – mondta akkor a nool.hu megkeresésére Kovács László.

Az extrém sportoló ma már Norvégiában evez és az a célja, hogy 500 km-t tegyen meg két hét alatt. A közösségi oldalán minden nap nyomon követhetjük a kalandjait.

Fotó: Kovács Laci extrém sportoló és profi teljesítménytúrázó Facebook/nool.hu

 

Tervezd meg az utazást!



:


 

Forrás: nool.hu
Nyitókép: Kovács Laci extrém sportoló és profi teljesítménytúrázó Facebook

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva