Krausz Andrea | 2024.03.21. 08:00
196 kilométer futás vár a Siófokról rajtoló Balaton Szupermaraton mezőnyére
Három év kényszerszünet után csütörtöktől vasárnapig ismét sor kerül a Balaton Szupermaratonra, amelyre 386 településről és 17 országból érkezett eddig nevezés.

A Balaton Szupermaraton mezőnye március 21-én 10 óra 45-kor Siófokról rajtol el a Magistern Hoteltől, és március 24-én, vasárnap oda ér vissza.

A szervező Budapest Sportiroda közleménye szerint

a 14 éves múltra visszatekintő futóeseményen több mint 196 kilométert vállalnak a tókerülők, különböző összeállítású csapatokban és távokon futnak a résztvevők a Balaton partján

– írja az MTI.

Itt olvashatsz a szakaszokról:

Rövidebb távokat is lehet teljesíteni a Balaton Szupermaratonon

Az egyéni versenyszámra közel 300-an vállalkoznak, párokban, vagy akár 3-4 fős csapatokban is lehet teljesíteni a távot. A hétvégi futók szombaton Badacsonyban csatlakozhatnak a FélBalaton Szupermaratonon, rájuk 94,8 km vár, de sor kerül a klasszikus (42,2 km-es) távra is a MaratonFüred keretein belül. A zárónapon a BSZM Befutó 15 km-es résztvevői is együtt érhetnek célba a négy-, illetve kétnapos kihívás versenyzőivel.

Pénteken Keszthelynél rajtol az Öböl Félmaraton mezőnye, majd a szigligeti várnál érnek célba, szombaton pedig Badacsonytomajról indulnak és a balatonfüredi Tagore sétányon érnek be a MaratonFüred versenyzőivel, vasárnap Siófokon ér véget a futóesemény.

Egy kis motiváció az első női győztestől

Nyitókép: BSI

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva