likeBalaton.hu | 2024.03.19. 08:00
Május 1-ig lehet nevezni a Virágos Magyarország versenyre
31. alkalommal hirdetik meg a Virágos Magyarország versenyt, melyre május 1-ig nevezhetnek a helyi közösségek. Zalakaros kiemelt díjazottként hazánkat képviseli a 2024. évi Entente Florale Europe nemzetközi tájépítészeti és virágosítási versenyen.

2024-ben ismét öt települési kategóriában hirdetik meg a versenyt – a kis falvaktól a nagyvárosokon át a fővárosi kerületekig -, míg a határon túli magyarlakta települések már ötödik alkalommal jelentkezhetnek zöld közterületeikkel – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).

Jutalmazzák az óvodakerteket is a Virágos Magyarországért versenyen

Az elmúlt évek hagyományait folytatva idén is gazdára találnak tematikus díjak is. 2024-ben is a fenntarthatóságé és a közösségeké lesz a főszerep. Győztest hirdetnek majd „Az év zöld innovációja díj” kategóriájában, amellyel a településeket fenntarthatósági törekvések bevezetésére ösztönzik a szervezők. Továbbá várják a múlt évben megújult „Virágzó közösség” díjra is a jelentkezőket, valamint

jutalmazzák az év fasorát, óvodakertjét, illetve a legvirágosabb főteret is.

– A jubileumi év eseményei kapcsán nagyon jó volt látni, hogy a Virágos Magyarország ügye a legtöbb helyi közösség számára éppen olyan fontos, mint a szervezők és a támogató szakmai szervezetek számára – fogalmazott Borbás Marcsi, a verseny fővédnöke.

Komoly hangsúlyt fektet a szervezőbizottság a települések személyes bejárására, az elért eredmények helyszíni megismerésére, illetve a szakmai eszmecserére és tanácsadásra, amely a visszajelzések alapján jelentős értéket képvisel a települések környezetszépítő törekvései során.

Zalakaros európai versenyre készül

Az évről évre közel hárommillió embert mozgósító versenyre most még nagyobb figyelem összpontosul, hiszen 2024-ben Magyarország tölti be az európai környezetszépítő verseny, az Entente Florale Europe soros elnöki szerepét.

Zalakaros tájépítészetben jeleskedik
Fotó: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

 

Két magyar település – Zalakaros és Debrecen – indul az európai megmérettetésen, ahol

számos nemzetközi versenyzővel mérik össze a zöldítés terén elért eredményeiket.

A nemzetközi zsűri nyár közepén érkezik Magyarországra.

Nyitókép: Illusztráció/Krausz Andrea/likeBalaton.hu

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva