MW | 2023.10.22. 16:00
A Balatonnál is megdőlt a melegrekord!
Október közepén nyárias idő vár a Balatonnál.

Pénteken egészen megbolondult az időjárás. Októberben immár nem először. Október 13-án például Zircen 33 fokot mutatott a város központjában álló hőmérő. Egy héttel később, pénteken pedig konkrétan melegrekordok dőltek, de olyannyira, hogy még a legmelegebb hideg rekordja is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerin pénteken a péri reptér állomásán még a leghűvösebb órákban sem csökkent a hőmérséklet 19,5 fok alá, ezzel megdőlt az országos napi legmagasabb minimum-hőmérséklet rekordja. A legmagasabb maximum-hőmérséklet országos napi rekordja is megdőlt. Tiszaalpáron 30,3 fokig emelkedett a hőmérséklet. 20-án Zircen egyébként egészen áprilisi volt az idő, ahogyan arról mi is beszámoltunk.

A meteorológiai szolgálat a már-már nyárias idő okán össze is gyűjtötte az október 20-án tíz legmelegebb települést. Meg kell jegyezzük, hogy 28 fok alatt fel se lehetett kerülni a listára, miközben az eddigi rekordot Adony tartotta, a 2019-ben mért 26,9 fokkal. Balatoni település is szerepel a TOP 10-es listán, még éppen 29 (!) fok feletti értékkel. Ez pedig a Révfülöppel és Zánkával, Szepezddel, Zánkával szemben fekvő Balatonlelle, ahol egészen pontosan 29,1 fokot mértek. Ott egyébként 1,2 fokkal maradtak el az országos, napi rekordtól.

 

A Balatonra tömegközlekedéssel eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


 

Forrás: veol.hu
Nyitókép: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva