likeBalaton.hu | 2023.10.16. 09:00
Balatoni időjárás az október 16-i héten
A balatoni időjárás részletei az október 16-i héten.

Orvosmeteorológia

Fronthatás nem terheli szervezetünket. A délutáni nappali felmelegedés kissé megviselheti az arra érzékenyeket. Náluk gyenge melegfrontra jellemző tünetek jelentkezhetnek úgy, mint fejfájás, fáradékonyság, álmosságérzet, továbbá a fizikai és szellemi teljesítő képességük is romolhat. A szív-és érrendszeri betegségben szenvedőknél, az arra érzékenyek vérnyomás-ingadozást tapasztalhatnak. A reggeli órákban érezhető hideg miatt az arra érzékenyeknél ízületi fájdalmak alakulhatnak ki.

Balatoni időjárás az október 16-i héten

Hétfő

Többórás napsütés valószínű felhőátvonulásokkal. Csak elszórtan lehet zápor. Reggel 3, délután 14 fok körüli értékeket mérhetünk.

Kedd

Erősen megnövekszik a felhőzet, délutántól eső, zápor is lehet. Mindössze 11-12 fok körül várható a csúcsérték.

Szerda

Erősen megnövekszik a felhőzet, délutántól eső, zápor is lehet. Mindössze 11-12 fok körül várható a csúcsérték és a nap sem bújik majd elő.

Csütörtök

Erősen megnövekszik a felhőzet, eső, zápor is lehet. Mindössze 11-12 fok körül várható a csúcsérték, ugyanakkor van esély arra, hogy a nap rövid időre áttör a felhőkön.

Péntek

Hajnalban már csak 3 fok várható, s napközben sem emelkedik 11 fok fölé a hőmérő higanyszála. Megérkezik a szomorkás, olykor kellemetlen őszi idő.

Szombat és vasárnap

Hajnalban fagypont körül alakul a hőmérséklet, alig lesz több 1 foknál. Napközben eső, szél és mindössze 8 fokos csúcshőmérséklet várható.

 

Tervezd meg az utazást!



:


 

Forrás: koponyeg.hu
Nyitókép: illusztráció/Shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva