veol.hu | 2023.06.24. 12:00
A strandok többségén kiváló a vízminőség
Fürdésre alkalmasnak találták a vármegye természetes vízű strandjait a szezon előtti vizsgálatok során a szakemberek, közölte a kormányhivatal.

A Veszprém Vármegyei Kormányhivatal folyamatosan ellenőrzi a fürdésre kijelölt vizek minőségét és a közegészségügyi szabályok betartását a fürdőzők biztonsága érdekében. A szezon előtti vizsgálatok szerint a strandok vize fürdésre alkalmas. A Nemzeti Népegészségügyi Központ minden fürdési idényt követően elvégzi országosan a fürdővizek minősítését, amelynek során az adott szezon és az azt megelőző három idény valamennyi vízvizsgálati eredményét figyelembe veszi.

A 2019–2022 közötti időszakot alapul véve megállapítható, hogy a Veszprém vármegyében található strandok vize – a tavalyi évhez hasonlóan – idén is fürdésre alkalmas, javarészt „kiváló” minősítést kapott. A kormányhivatal az ellenőrzéseket a nyári időszakban is folyamatosan végzi majd.

A szakemberek a helyszíni ellenőrzések során vizsgálják, hogy vannak-e szennyezésre utaló, látható jelek vagy egyéb hulladék, intenzív algásodás vagy hínárosodás. A helyszíni bejáráskor a kormányhivatal közegészségügyi munkatársai a vízminőség mellett a strandolás higiénés feltételeire – például hulladékgyűjtés, szociális helyiségek takarítása és fertőtlenítése, pihenőterületek tisztasága – is figyelmet fordítanak.

A kormányhivatal felhívta a figyelmet, a nem engedélyezett helyszíneken a víz minőségét nem ellenőrzik a szakemberek, így a fürdőzőknek ezeken a helyeken fertőzésveszéllyel kell számolnia, valamint ezeken a strandokon nincs vízimentő és elsősegélynyújtó személyzet sem.

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


 

Forrás: veol.hu
Nyitókép: Mészáros Annarózsa/LikeBalaton.hu

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva