likeBalaton.hu | 2022.06.25. 19:30
Átmentek a piroson – drónokkal lefilmezték őket a rendőrök Siófokon
A rendőrök nyáron fokozottan ellenőriznek a Balatonnál. Június 24-én 8 civil gépkocsi, 10 járőrautó, 6 sebességmérő berendezés és egy drón segítette az akciójukat.

Több mint kétszáz szabálysértővel szemben léptek fel a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei a Siófok és Fonyód vonzáskörzetében tartott pénteki összehangolt akcióban.

A szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében az egyenruhások nem csak civil autókkal, hanem drónnal is ellenőrzik a közlekedésbiztonság tekintetében legkritikusabb pontokat – tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

A drón biztonságos távolságból és helyzetből készít kiváló minőségű videófelvételeket az észlelt forgalmi szituációkról, szabályszegésekről.

A 2022. június 24-én a rendőröknek többek között gyorshajtás, tilos jelzésen áthaladás, előzési tilalom, illetve záróvonal figyelmen kívül hagyása miatt 203 esetben kellett intézkedniük.

Az ellenőrzést nyolc civil gépkocsi, tíz járőrautó, hat sebességmérő berendezés és egy drón segítette.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság megyeszerte tervez további, ehhez hasonló jellegű forgalom-ellenőrzéseket, ezért érdemes betartani a KRESZ szabályait.

Nyitókép: Police.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva