police.hu | 2022.06.25. 12:00
Kiskamasz betörőket csípett el a rendőrség
A balatonalmádi rendőrök néhány napon belül elfogtak három fiatalt, akik több bűncselekményt is elkövettek közösen.

Bejelentés érkezett a rendőrségre, miszerint 2022. június 17-én 23 óra körüli időben Balatonalmádi belvárosában, egy nyitott raktárutcából ismeretlen elkövető ellopott egy férfi KTM kerékpárt, amelynek értéke 450.000 forint. Az ügyben büntetőeljárást rendeltek el, amely során széleskörű adatgyűjtésbe kezdtek a nyomozók.

Néhány nap múlva, június 23-án reggel egy rendőr az egyik balatonalmádi strandon felismerte a raktár biztonsági kamerafelvételein szereplő elkövetőket, egy 15 éves veszprémi, egy 13 éves szintén veszprémi és egy 13 éves litéri fiút. A két veszprémi fiatal egyébként egy testvérpár.

Az egyenruhások elfogták és előállították őket a Balatonalmádi Rendőrkapitányságra. A nyomozás alatt időközben kiderült, hogy a három fiú más bűncselekményeket is elkövetett közösen az elmúlt héten.

Forrás: police.hu

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a fiatalok a KTM kerékpár megszerzése után, még az éjszaka folyamán – egy csopaki nyaralótól – egy másik férfi biciklit is elloptak 230.000 forint értékben. Három nap múlva, 2022. június 21-én 20 óra körül a fiúk az egyik balatonalmádi strandon egy őrizetlenül hagyott válltáskát loptak el, amelyben személyes iratok, bankkártya, készpénz és mobiltelefon volt. A 15 éves veszprémi és a 13 éves litéri fiatal ezután a táskában talált bankkártyával több üzletben is vásárolt, a sértettnek cselekményükkel majdnem 130.000 forint kárt okozva. Végül 2022. június 22-én napközben az ajkai fürdőben ismét egy őrizetlenül hagyott táskát vettek magukhoz, amelyben kettő mobiltelefon, személyes iratok és készpénz volt 60.000 forint értékben.

A három fiatalember összesen közel egymillió forint kárt okozott a sértetteknek az elkövetett bűncselekményekkel. A gyors intézkedésnek köszönhetően mindkét kerékpárt és a bankkártyát is megtalálták és lefoglalták a nyomozók.

A 15 éves veszprémi fiút gyanúsítottként kihallgatták a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon lopás bűntett és vétség, valamint jogosulatlanul megszerzett elektronikus készpénz-helyettesítő fizetési eszköz felhasználásával elkövetett csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Tekintettel arra, hogy két társa még gyermekkorú – nem büntethető – így őket tanúként hallgatják meg az ügyben.

Forrás: police.hu
Nyitókép: police.hu

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva