Szaniszló Hajnalka | 2019.10.04. 07:00
Az Anna & the Barbies zenél a Siófoki Halfesztiválon
Október 4-6. között rendezik meg a siófoki Halfesztivált főzőversenyekkel, vásárral, gyerekprogramokkal és ingyenes koncertekkel. A város legnépszerűbb gasztrofesztiválján fellép a Zorall, az Anna & the Barbies és Farkasházi Réka gyerekzenekara is.

Október 4-én, pénteken kezdődik a Halfesztivál, amely hagyományosan a hónap legfontosabb siófoki rendezvénye. A fesztivál három napja alatt a halételeké lesz a főszerep, de természetesen a gyerekprogramok és a koncertek sem maradhatnak el a gasztroélmények mellől. Pénteken egy különleges formáció érkezik Siófokra: a Bud Spencer & Terence Hill emlékzenekar, akik az ikonikus páros filmjeinek zenéit adják elő élőben, és most először lépnek fel a városban. Majd a népszerű magyar slágerek rockosított verzióját játszó Zorall zenekar ad koncertet.

Még több érdekességet találsz Siófokról és hogy mit érdemes megnézni, ha már ott jársz, ide kattintva!

Szombaton délelőtt rendezik meg a Civil Halpikniket és Főzőversenyt, ahol a siófoki egyesületek és civil szervezetek mérkőznek meg egymással halászlé és egyéb halétel kategóriában. Az elkészült ételeket a fesztivál látogatói is megkóstolhatják majd. A kora délutáni eredményhirdetés után az Aranyudvar mesezenekar játszik, majd tánc- és sportbemutatókat láthat a közönség. A nap fő fellépője Pásztor Anna és zenekara, az Anna & the Barbies lesz.

Vasárnap is lesz főzőverseny, ezúttal a fesztiválon résztvevő gasztrokereskedők mérik össze tudásukat kreatív halételeket készítve. A díjak átadása után Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar játszik, majd két bulizenekar koncertje zárja a fesztivált: fellép a siófoki Chameleon együttes és a budapesti Midlife Crisis.

A Nyitott Balaton programsorozathoz kapcsolódóan Borkereső játék is lesz a fesztivál ideje alatt. Október 4-6. között, a rendezvény minden napján két borítékot rejtenek el Siófokon. Azok, akik rábukkannak a borítékokra, finom borokkal lehetnek gazdagabbak. A keresgéléshez segítséget a Hello Siófok Facebook-oldalon kaphatnak a játékosok.

Összeállította: Szaniszló Hajnalka

Nyitókép: az Anna and the Barbies zenekar hivatalos sajtófotója

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva