Krausz Andrea | 2020.05.04. 06:00
Ellepték a szörfösök a Balatont
Nem bírták tovább az extrém sportolók a bezártságot. Közel százan pattantak kite- vagy windsulf-deszkára Siófok-Sóstón, hogy meglovagolják a hatalmas hullámokat. A széllökések helyenként elérték az 55 km/h-s sebességet.

Pazar látványt nyújtott vasárnap a Surfbeach elnevezésű siófoki partszakasz, ahol színes kitesurf-ernyők lepték el vízterületet. Voltak, akik hatalmas ugrásokat is bemutattak a fel-fel bukkanó napsütésben.

A kitesurf egyébként a wakebord, surf, és siklóernyőzés kombinációjából alakult ki, nem túl könnyű megtanulni. A budapesti Jakab Tamás viszont olyan könnyedén lépett a deszkára, mintha arra született volna.

– Ez egy tökéletes nap volt számunkra, nem volt túl hideg és jó volt a szél is – mondta Tamás, majd hozzátette, hogy igyekeztek minden feltételnek megfelelni az egészségügyi vészhelyzetben. Nem gyülekeztek a parton, a Balaton vizén pedig könnyen betartották a megfelelő távolságot.

Nézzétek meg a videót Tamásról!

Másod- és elsőfokú viharjelzés volt érvényben a Balatonnál szinte egész vasárnap. Kezdetben mérsékelt-élénk, 10-35 km/h-s északnyugati alapszelet mértek, ami délután helyenként elérte az erős, 40-55 km/h-t, sőt még annál is nagyobb lökéseket. A víz egyébként nem hideg, szombaton Siófoknál 17 fokos, vasárnap 16,5 fokos volt.

Kiteszörfösök Siófok-Sóstón (Fotó: Krausz Andrea)

A Balaton-parton ezúttal is sokan levegőztek. Siófokon, a hajóállomás környékét ezen a hétvégén is lezárták, a város más partszakaszain viszont rengetegen sétáltak, futottak, kerékpároztak. A hétvégére a közterületeken is kötelezően előírt szájmaszk viselését a part közelében lévők nem nagyon tartották be.

A május 1-jei hétvégén is tele volt a siófoki Aranypart (Fotó: Krausz Andrea)

 

A kormány egyébként május 4-től az ország egész területén engedélyezi sportrendezvények nézők nélküli, zárt körülmények közötti lebonyolítását, illetve edzések megtartását és látogatását. Az edzések engedélyezése a sportegyesületek által szervezett tréningekre éppúgy vonatkozik, mint az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport tevékenységek céljából végzett tréningekre.

További fotók a hétvégéről:

 

Kép, szöveg, videó: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva