Krausz Andrea | 2023.12.29. 10:00
Itt lehet csobbanni szilveszterkor és újévkor a Balaton körül
Bírod a hideget, és szívesen merülnél a Balatonban az év végén, vagy az újévben? Vagy csak részt vennél egy vidám szabadtéri programon? Akkor keresd fel ezeket a helyszíneket az északi vagy a déli parton! Mutatunk 6 szilveszteri és újévi csobbanást a Balatonnál, ahol garantált a felfrissülés.

Óév-búcsúztató szilveszteri pancsolás és fürdőruhaverseny – Ábrahámhegy

Óév-búcsúztató szilveszteri pancsolásra és fürdőruhaversenyre várják az érdeklődőket december 31-én az Ábrahámhegyi Strandon, ahol 14 órakor befutnak a vízbe a vállalkozó kedvű pancsolók. A program már 12 órakor megkezdődik, hiszen élő zene köszönti a téli sportolókat és a nézősereget, lesznek forró italok, és sokan maskarába öltözve érkeznek a népszerű rendezvényre, ahol díjazzák a legötletesebb jelmezeket (fürdőruhákat).

Szilveszteri hangulat az Ábrahámhegyi Strandon
Fotó: Varga György/MTI

XIII. Szilveszteri Malom-tó Úszás – Tapolca

Kétnapos programmal búcsúztatják a 2023-as évet Tapolcán. December 30-án kolbásztöltő-verseny és családi programok várják az ünneplőket a Malom-tó partján. December 31-én ugyanitt élő zene, futóverseny színesíti az év utolsó apját, majd 11 órától 13-dik alkalommal rendezik meg a Malom-tó úszást, ahol Schirilla Györggyel, a nemzet rozmárjával úszhatnak együtt a vidám, maskarás csobbanók. A Malom-tavat a Tapolcai-tavasbarlang vize táplálja, ezért nem hűl ki télen sem, a hőmérséklete 16-18 fokos.

Szilveszteri úszás a Malom-tóban, Tapolcán
Fotó: Mihály Szilvia

Évzáró hidegfürdőzés a Balatoni Jegesmedvékkel Balatonalmádiban

Bárki részt vehet szilveszterkor a profi hidegvizes merülők programján a balatonalmádi Budatava Strandon. Saját testsúlyos edzés, légzőgyakorlatok, profik által vezetett csoportos hidegfürdőzés vár a workshopon.

Újévi csobbanás Szigligeten 2024

A szigligeti strandon egész napos programmal várják a tél szerelmeseit. Az élő zene mellett meleg teát, forralt bort, és ételeket is lehet kapni. A csobbanást extrém fürdőruha-verseny előzi meg. A fürdőzésen bárki részt vehet, de csak azok mártózhatnak meg a hideg vízben, akik erre a helyi orvosi vizsgálaton engedélyt kapnak. A csobbanás során versenyfutást rendeznek egy vízbe telepített karácsonyfáért, a győztes pedig jutalomban részesül.

Szigliget, 2018. január 1. A december 24-én felállított karácsonyfát viszik ki a Balatonból a hetedik alkalommal megrendezett újévi csobbanás résztvevõi a szigligeti strandon 2018. január 1-jén. Fotó: MTI/Varga György

Az egyik legnépszerűbb újévi csobbanás Szigligeten rendezik
Fotó: MTI/Varga György

Balatoni Csobbanás Siófokon január 1-jén

2024. január 1-jén a siófoki Aranyparton lévő Hotel Magistern Konferencia és Wellnesshotel szervezésében kerül sor az újévi fürdőzésre, a szálloda előtti partszakaszon. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 13 órára várják az érdeklődőket. A vízbe való mártózás lehet „csak térdig” vagy „derékig”, mindenkire számítanak a szervezők. A résztvevők oklevelet kapnak, és meleg teára, valamint zsíros kenyérre is lehet számítani.

Siófokon, a Magistern Hotel előtt lesz 2024. január 1-jén csobbanás
Fotó: Illusztráció/Krausz Andrea/likeBalaton.hu

Fóka-Móka Újévi Csobbanás Balatonszemesen 2024

Forralt borral várják az újévi csobbanás résztvevőit Balatonszemesen. Az esemény, amely Fóka-Móka Újévi Csobbanás fantázianevet viseli, a Berzsenyi strandon lesz 14 órai kezdettel.

Fóka-Móka Balatonszemesen, 2024. január 1-jén
Fotó: Pexels/Elianne Dipp

Nyitókép: MTI/Varga György

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva